Старши треньорът на Наполи Карло Анчелоти захапа съдията на предстоящия сблъсък с Ливърпул от груповата фаза на Шампионската лига. Става дума за Виктор Касай, от когото италианския специалист пази лоши спомени.

Анчелоти се уповава на четвъртфиналния реванш от турнира на богатите между Байерн и Реал Мадрид от 2017 година. Тогава начело на баварците наставникът имаше претенции, че изгонването на Артуро Видал е било некоректно, а попадението на Кристиано Роналдо за 2:2 е било от засада. В крайна сметка „белите“ елиминираха немския колос след общ резултат 6:3.

 „Какво да кажа? Този съдия ми навява злокобни спомени и ме учудва това назначение, тъй като не мина много време от онзи мач (бел. ред. – между Байерн и Реал). Времето лекува раните, но не ги заличава“, каза Анчелоти за назначението на унгареца

Що се отнася до очакванията му за сблъсъка с мърсисайдци, Анчелоти сподели: „Имаме вяра в себе си, знаем какво трябва да правим и ще го направим. Убедени сме, че имаме сили да играем нашата игра, дори срещу съперник на такова ниво“.

Срещата между Наполи и Ливърпул е на 3 октомври от 22:00 часа. Двубоят е от група С, където са още съставите на Цървена звезда и ПСЖ.

Карло Анчелоти отговори на феновете на Юве

Анчелоти след равенството с Цървена звезда: Резултатът не е негативен