Футболистът на Реал Мадрид Еден Азар е играл само 129 минути общо в последните четири седмици и то, тези малко над два часа, той записа за отбора на Белгия по време на почивката за национални отбори. Белгия игра срещу отборите на Уелс и Нидерландия в Лигата на нациите. За испанския гранд обаче, Азар няма минути в последните пет мача. Дори контузията на Карим Бензема не отвори възможност пред белгиеца да играе за „лос бланкос“.

31-годишният футболист бе пренебрегнат от Анчелоти, който избра Родриго да замени Бензема. Родриго игра в шест поредни мача. Еден Азар дори не влезе като резерва, а Мариано Диас бе предпочетен в това отношение. Той получи възможността да играе, дори и да бе за по няколко минути, в три от последните пет мача.

Сезонът започна с надежда за Еден Азар, а Анчелоти дори обмисляше да го използва като централен нападател, когато Бензема не е на линия. Азар се разписа при победата на Реал Мадрид над Селтик в Шампионска лига и получи шанс срещу Майорка да започне като титуляр, а това бе първия мач на белгиеца от първата минута през сезона. Само че нещата не се развиха по най-добрия начин за Азар в този мач. В 59-та минута бе изваден при резултат 1:1, а Родриго бе преместен от фланга в центъра на атаката. Реал Мадрид победи Майорка с 3:1, като две от попаденията паднаха след смяната на Азар, като едно от тях бе дело и на самия Родриго.

Еден Азар е прекарал 450 минути на пейката, а Анчелоти коментира ситуацията около белгиеца след победата над Хетафе: „Тренира добре и скоро ще получи своя шанс“.

Реал Мадрид излиза тази вечер в мач срещу Шахтьор Донецк от Шампионска лига, където на практика са си осигурили преминаването в следващата фаза, може ли това да е шансът за Еден Азар?