Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти прие с насмешка идеята, че Ливърпул ще си отмъщава за загубения финал в Шампионската лига преди четири години. Италианецът може да стане първият треньор в историята, който е печелил най-ценното клубно отличие четири пъти. Той печели два пъти с Милан (2003, 2007) и през 2014 г. по време на първия си престой в Реал.

54 снимки

“В кариерата ми в Шампионската лига сме се срещали много пъти. Първия път беше през 1984 г. - финалът в Рим. Не играх, защото бях контузен. След това през 2005 и 2007 г. с Милан. Разбира се, съперничеството се увеличи по време на периода, в който работих в Евертън. Сега отново се срещаме. Те имат страхотен състав, много е трудно да се изправиш срещу тях. Играят на много високо ниво, много физически, но е удоволствие да играеш срещу тях на финал”, сподели Анчелоти.

“През 2005 г. това беше най-добрият отбор, който някога съм тренирал. За съжаление, във футбола има някои непредвидени неща, които не можеш да контролираш. Трудно е да се обясни. Трудно е да се обясни и как вкарахме два пъти в една минута в края срещу Манчестър Сити. Тези неща се случват и трябва да ги приемеш. Но не мислиш за тях прекалено много. Футболът винаги дава възможност за изкупление и това се случи две години по-късно (когато Милан победи Ливърпул на финала през 2007 г.)”, допълни специалистът.

“Дали Ливърпул ще търси реванш за загубения финал през 2018 г.? Реал Мадрид също търси реванш за финала, който загуби от Ливърпул в Париж през 1981 г. Не мисля, че означава прекалено много. Два страхотни отбора се изправят един срещу друг. Отборът с повече кураж и характер ще спечели. Ливърпул е един от най-добрите отбори, а Юрген Клоп е страхотен треньор. В отлични отношения съм с него”, каза още Анчелоти.