Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не счита, че неговият отбор е фаворит в предстоящия финал в Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд.

Срещата ще се играе на 1 юни на стадион "Уембли" в Лондон.

"Не мисля, че сме фаворити. Трябва да играем срещу отбор, който се справи много добре, отстранявайки ПСЖ и Атлетико Мадрид. Показаха ангажираност и отношение. Ще трябва да страдаме и да се борим, както на всички финали.

Борусия Дортмунд е качествен отбор с опитни играчи. Най-много ми хареса техният борбен дух срещу Пари Сен Жермен и огромното им желание да стигнат до финала... Това е, което ни тревожи най-много“, каза Анчелоти на пресконференция днес.

Анчелоти даде съвет на своите играчи да се насладят на момента.

"Това е седмица, на която да се насладите. Предизвикателството, съперникът... Ще се наслаждаваме до петък. Достигането до финал винаги е успех“, каза италианецът.

"Това е деветият ми финал, ако броим тези като играч и подготовката винаги е една и съща. Три пъти като играч и шест като треньор. Студената пот идва в събота следобед в часовете преди мача. Съвсем нормално е, идва всеки мач и имам опит. Имам голямо доверие в моя отбор. Те са в режим на Шампионска лига", каза още Анчелоти.

Той не пожела да разкрие кой ще пази на вратата в събота. Тибо Куртоа започна четири мача, откакто се завърна след сериозна контузия на коляното, но Андрий Лунин беше героят на Реал, когато победиха Манчестър Сити с дузпи, за да стигнат до полуфиналите.

"И двамата заслужават да играят на финала. Лунин се справи зрелищно, а Куртоа, всички знаем качеството, което притежава", каза Анчелоти.