Реал Мадрид трябва да рискува в атака, ако иска да отстрани Манчестър Сити в полуфинала от Шампионска лига, заяви старши треньорът на мадридския гранд Карло Анчелоти.

Реал загуби първия мач с 3:4 и на реванша утре на "Бернабеу" трябва да спечели, за да се класира на първия си финал в турнира от 2018 година насам.  

"Ако се защитаваме дълбоко в нашата половина, няма да ни бият 99 удара, но ако атакуваме по-масирано ще отворим пространства в нашата половина и ще им дадем шансове да контраатакуват, но в такива мачове трябва да поемаш рискове. В последните ни мачове в турнира вкарахме много голове - четири срещу ПСЖ, пет срещу Челси, три срещу Сити. Показахме, че имаме качества да поемаме рискове в атака", коментира Анчелоти на пресконференцията преди реванша със Сити.

"Няма как да стигнеш до финал само сърце и душа. Най-важни са индивидуалните качества и отборният дух", добави италианският специалист.

Анчелоти потвърди, че защитникът Дейвид Алаба ще пропусне мача поради контузия и ще бъде заменен от Начо Фернандес. Но Каземиро отново е в добра форма, като дава на Мадрид значителен импулс в средата на терена.

"Каземиро ще ни помогне. Неговото завръщане ни подсилва в дефанзивен план. Мисля, че ще видим подобрение от първия мач", каза Анчелоти.