Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, призна, че смята Манчестър Сити за големия фаворит за спечелването на Шампионската лига и изрази надежда, че неговият отбор ще стигне възможно най-далеч в турнира.

След като вчера колегата му Шави Ернандес заяви, че целта пред Барселона е класиране за елиминациите на ШЛ, Анчелоти също беше попитан към какво ще се стреми Реал Мадрид в това издание на състезанието:

„Нашата цел е да се борим до самия край на турнира. Първо трябва да прескочим групите, а след това осминафиналите и четвъртфиналите. Мисля, че можем да кажем, че сме способни да влезем в топ 4, без да изпитваме твърде голямо напрежение“, отговори той на днешната си пресконференция.

Италианецът също така беше помолен да коментира дали Манчестър Сити е фаворитът за триумф в турнира повече от всякога.

„Да, там са фаворити, защото разполагат със състав, който им донесе трофея през миналия сезон и почти не са го променяли. Но във финалните етапи на ШЛ винаги има изненади. Никога не сме приемали себе си за фаворити, нито пък в Сити се мислят за такива. Казах, че са такива само защото са настоящият шампион“, отвърна Анчелоти.

Снимки: БГНЕС / BGNES
5 снимки

Той също така не пропусна да похвали утрешния съперник на тима - Унион Берлин.

„Шампионската лига винаги е специална за нашия клуб. Утре ще играем с този манталитет, с който подхождаме, когато се изправяме пред нещо специално. Ще посрещнем у дома един добре организиран, силен и солиден опонент. Ще трябва да покажем висок интензитет. Унион е дебютант в този турнир, но щом е тук, значи се е представил много добре през миналия сезон. Този отбор играе с голям интензитет, но ние го разучихме добре. Там нямат отличаващи се играчи, но съставът им е добър“, продължи Анчелоти.

Наставникът заяви, че Даниел Карвахал е аут за утрешния мач, даде информация за състоянието на контузения Арда Гюлер и потвърди, че Лука Модрич ще е титуляр срещу Унион.

„Карвахал има преумора на мускул, така че утре ще почива и ще мине прегледи. Той се чувства добре, така че мислим, че не е нещо сериозно. Гюлер пък се възстановява добре и без проблеми, така че в понеделник ще тренира с отбора. Модрич е добре и си говоря с него, както правя и с всички останали. Имаме доста добри взаимоотношения. Понякога може и да не играе толкова, колкото преди, но винаги връзката помежду ни ще бъде фантастична дори когато и двамата си тръгнем от клуба. Предвид казаното утре той ще бъде резерва (б.р. - шегува се). Напротив, ще играе утре”, допълни той.