Наставникът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти, не успя да скрие емоциите си след изключителния сблъсък с Манчестър Сити, който „белите” спечелиха с 3:1 и по този начин се класираха за финала в Шампионска лига.

След успеха за Ситив първия мач на „Етихад” с 4:3, снощи „гражданите” отново поведоха. С два гола в допълнителното време, Реал вкара в мача в продължения, в които домакините стигнаха до дузпа, която Карим Бензема превърна в гол. Така след 6:5 в общия резултат, Реал се класира за финала в надпреварата, където ще срещне Ливърпул.

БГНЕС
16 снимки

„Подобно нещо се случи и срещу Челси, и срещу Пари Сен Жермен. Може би причината за това е историята на нашия клуб. Тя ни помага да и ни кара да продължаваме да се борим, дори когато битката изглежда загубена”, сподели Анчелоти.

„Двубоят отиваше, към своя край, но не успяхме да използваме и последната капчица енергия, която ни бе останала. Изиграхме добър мач срещу силен съперник. След като успяхме да изравним, в продълженията психологическото предимство вече бе на наша страна. Щастлив съм, че се класирахме за финала в Париж, където ще срещнем друг сериозен опонент. Но ние сме свикнали. Очаква ни още една фантастична футболна вечер", допълни италианецът.