Наставникът на Наполи Карло Анчелоти заяви, че са много малко случаите, в които е бил напълно доволен от своя тим, откакто застана начело на „партенопеите”. В тази връзка италианецът обяви, че утрешният двубой срещу белгийския Генк в Шампионската лига определено няма да бъде лесен.

Неаполитанци стартираха ударно в най-комерсиалния футболен турнир на планетата, побеждавайки актуалния шампион на Европа Ливърпул с 2:0. След това обаче дойдоха няколко неубедителни мача, а през уикенда тимът извади късмет да победи Бреша с 2:1.

„Съжалявам тези, които си предполагат най-лошото, но аз изобщо не съм ядосан. Наполи знае какво трябва да прави и че очаквам всички да се раздават”, коментира Анчелоти.

„Очаквам велики неща от този състав, а в кариерата ми е имало много малко случаи, в които съм бил напълно доволен. Като знам качествата на този отбор и осъзнавайки на какво са способни тези момчета, няма как да бъда напълно доволен.”

„Като казвам това, трябва да бъдем критични, но не и да прекаляваме. Гледам по 1000 мача на седмица и не виждам футбол в стил „шампанско” навсякъде около нас. Нормално е в даден момент от мача да бъдем поставяни под напрежение. Ако си помислим, че утре няма да има такива мигове срещу Генк, то ни чакат неприятности.”

„Футболът е страдание в името на резултат. Парадоксално, но на мен Наполи ми хареса повече срещу Бреша, когато изпитвахме трудности да се задържаме в мача и трябваше да попиваме напрежението. Когато видя противника вътре в наказателното ни поле, тогава странно, но се чувствам по-спокоен.”

„Не ми харесват писанията в медиите, че съм крещял по играчите. Анализирахме кои неща не ни се получиха. Правя подобни оценки след всеки мач, независимо дали повишавам глас или не”, допълни Анчелоти.