Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обеща, че отборът се подготви по най-добрия начин за финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид на 28 май в Париж. Реал приема Леванте утре вечер в мач от 36-ия кръг на Ла Лига, но на пресконференцията преди двубоя, но Анчелоти все по-често получава въпроси основно за бъдещия съперник на тима в битката за трофея в най-престижния европейски клубен турнир. Грандът от Мадрид вече си осигури титлата в испанското първенство, а до края остават още три кръга.

„В Париж мачът ще започне при 0:0, така че това е добра начална точка за нас“, пошегува се Карло Анчелоти.

„Щастливи сме, че можем да играем във финала. Изправяме се срещу много сериозен противник, един от най-добрите в Европа. Но, когато става дума за финала в Шампионската лига, не е изненада, че ще играеш срещу един от топ отборите на Стария континент. Вълнуваме се за мача и ще се подготвим по най-добрия начин. Това е нашата цел“, коментира още италианският специалист.

„В такива мачове трябва да играеш с кураж и характер. Трябва да се подготвим така, че да покажем качествата си, но и Ливърпул ще направи същото. Не може да играеш в мача, опитвайки се да избегнеш класата на съперника, а да покажеш собствените си качества. А ние имаме много такива. Този, които се справи по-добре, ще победи“, каза още Анчелоти.

„Затруднявам се да нарека Бензема само централен нападател, защото той е фантастичен футболист. Той е не просто голмайстор, но също така прави асистенции за съотборниците си и помага при развитието на атаките. Той е завършен играч. За нас е много важен, защото вкарва много голове. Той е топ, топ футболист и мисля, че в момента е в най-добрата си форма“, заяви Карло Анчелоти по повод френската звезда на Реал Мадрид.

„Същото се отнася и за Лука Модрич, който не изглежда като футболист на 36 години, защото все още играе с голям ентусиазъм и професионализъм, за да бъде на върха през цялото време. И двамата са ключови за нас“, добави Карло Анчелоти.

„Мисля, че Карим стана лидер след напускането на Роналдо, защото имаше повече отговорности. Без Кристиано Роналдо, Реал Мадрид имаше затруднения с реализирането на голове. Бензема пое тази отговорност и стана по-важен за отбора. Но в състава има много лидери“, продължи Анчелоти.