Вратарят на Ливърпул – Алисон, ще запише своя мач №200 за клуба, ако играе тази вечер срещу Аякс в двубой от петия кръг на група „A“ на Шампионската лига. Бразилският национал има 89 „сухи“ мрежи в досегашните си 199 мача за „червените“ след трансфера си от Рома през лятото на 2018-а година.

Голмайсторът на мъсисайдци – Мохамед Салах, пък е на прага на престижно постижение. Египтянинът изостава само с две попадения от Стивън Джерард, който с 41 държи клубния голмайсторски рекорд в евротурнирите. Интересното е, че последните три европейски хеттрика на „червените“ дойдоха далеч от „Анфийлд“ - Садио Мане срещу Порто, Диого Жота срещу Аталанта и Мохамед Салах срещу Рейнджърс.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Левият бек Андрю Робъртсън също е пред юбилеен двубой за Ливърпул. Ако се появи довечера в игра шотландецът ще запише мач №50 в европейските клубни турнири.

Мениджърът на тима Юрген Клоп има отлични спомени от срещите с Аякс. Германецът е пет от пет срещу амстердамския гранд, като първите му два успеха бяха от периода му в Борусия Дортмунд.

Ливърпул е на второ място в групата с девет точки зад Наполи, който е с 12. При благоприятно развитие в оставащите мачове мърсисайдци имат шансове и за първото място. Иначе, ако „червените“ не загубят тази вечер в Амстердам, ще се класират за 12-и път от последните 15 опита за елминациите в турнира.