Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри подчерта, че Лига Европа може да бъде път за тима обратно към Шампионската лига след изваждането на 15 точки от актива на отбора в Серия А. Ювентус вече заема деветото място във временното класиране в италианското първенство с 29 точки, на 12 точки зад топ 4, а в четвъртък излиза срещу френския Нант в плейофния кръг на Лига Европа.

„Утре стартира предизвикателството в Лига Европа. Бяхме елиминирани от Шампионската лига, но това може да бъде път към турнира за следващия сезон. Ще опитаме да го изминем целия“, увери Алегри.

Италианският специалист бе попитан дали в тима все още има гняв от отпадането от Шампионската лига. „Това ни остави разочаровани и ядосани. Турнирът Лига Европа също не е лек за игра и да бъде спечелен. Нант идва след серия от само едно поражение от десет двубоя, а в шест от тях не е допуснал гол. Те имат бързи, технични футболисти. Искаме да правим крачка по крачка и такова трябва да бъде отношението ни до края“, обясни Масимилиано Алегри.

Той разкри, че Хуан Куадрадо ще бъде в състава, но не е готов на 100 процента, а същото се отнася и за Леонардо Бонучи. „Надяваме се да можем да разчитаме на Пол Погба възможно най-скоро, но той все още не е възстановен, както и Милик“, добави наставникът на Ювентус.

„И в първенството, и в турнира за Купата на Италия, и в Лига Европа трябва да се опитваме да подобряваме представянето си. За мен утре ще бъде дебют в Лига Европа. Моите уважения към Нант. Тук в Ювентус винаги трябва да мислим за победата и ще се опитаме да постигнем успех утре“, каза още Алегри.

Автор: Кремена Младенова/БТА