Италианският шампион Ювентус беше подложен във втори пореден мач пред огромно изпитание, след като допусна първи гол, но в крайна сметка спечели с 2:1 мача от група "D" на Шампионската лига по футбол срещу Спортинг Лисабон. 

Юве измъкна ценен успех

Старши треньорът Масимилиано Алегри обясни, че двукратните финалисти от турнира за последните три години просто не се намират в оптимална форма, но това ще се промени.

"В момента не играем брилянтно, защото имаме някои контузени играчи, а други не се върнаха в добра форма след паузата за мачове на националните отбори. Длъжни сме обаче да запазим концентрация, както го направихме и през миналата година, и още няколко пъти през последните сезони", заяви Алегри след пълния обрат в Торино.

Треньорът на съперниците Жорже Жезуш заяви, че Спортинг Лисабон е можел да спечели мача: "В група сме с Барселона и Ювентус, които се представиха отлично в турнира през последните години. Резултатът беше заслужено равен на почивката, но през второто полувреме имахме силен период и мислех, че можем да спечелим. Поздравявам моите футболисти. Не победихме, но със сигурност можем да извлечем позитиви от срещата"./БТА