Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри потвърди, че Кристиано Роналдо ще стартира срещу Йънг Бойс в Шампионска лига, но Джорджо Киелини няма да играе на изкуствената трева в Швейцария.

„Бианконерите” се нуждаят от успех при гостуването си, за да затвърдят първото си място в грубата, а италианецът потвърди, че няма да прави много промени.

„Този мач е много по-важен от този с Интер, тъй като играем за класиране на първо място. По-трудно ще е, тъй като съперникът е силен домакин”, сподели Алегри на пресконференция.

„Важно е а завършим първи. Мога да потвърдя, че Даниеле Ругани ще играе на мястото на Джорджо Киелини до Бонучи. Бентанкур също ще играе, тъй като е наказан за Торино. Отпред пък ще бъде Кристиано, а за другите ще решавам. Алекс Сандро е с нас, но трудно ще го видим в игра. Нужно е да изиграем сериозно мача и ще го направим така. Това е отбор, който е задължаващ и знаем важността на мача”, продължи специалистът.

„Негативен резултат ще рефлектира върху психическото ни състоние и ние не можем да си го позволим, тъй като уикенда имаме дерби с Торино. Там също трябва да гоним позитивен резултат. Не можем да считаме, че в сряда ще е лесно, защото в тези мачове се отдава нужното уважение спрямо опонента. Ако си разсеян, то ти напускаш със счупени кокали”, допълни Алегри.

„Ще бъде студено и ще играем на изкуствена настилка. Роналдо е важен за първото място, колкото и другите футболисти. Ще запазя Киелини, тъй като теренът може да го нарани. Искаме да вземем трите точки и да си ги занесем в Торино”, завърши Мас Алегри.