Европейският и испански шампион Реал Мадрид ще трябва да почака няколко дни, за да разбере повече подробности относно кои играчи могат да пропуснат предстоящото градско дерби с Атлетико този уикенд, но „Лос Бланкос“ са сигурни, че Дейвид Алаба няма да бъде на разположение за важния сблъсък, твърди AS.

Австрийският национал беше заменен принудително още през първата част при страхотната победа с 5:2 над Ливърпул на „Анфийлд“ в първа среща от 1/8-финалите в Шампионската лига и отличен ход от Карло Анчелоти за развитието на двубоя, след като смяната дойде при резултат 2:0 за мърсисайдци.

БТА / BTA
97 снимки

Родриго също беше заменен по време на същия двубой, но въпреки това има по-голям шанс да бъде наличен за мадридското дерби. Двамата с Алаба ще преминат тестове в четвъртък, за да се установи точната степен на контузиите им. Въпреки това, старши треньорът Карло Анчелоти може да предпочете да не рискува с тяхното връщане.

Междувременно на „Сантиаго Бернабеу“ са уверени, че Орелиен Чуамени ще може да се завърне срещу Атлетико. Французинът трябваше да започне срещу Осасуна през уикенда, но отпадна от състава заради грип. Той не взе участие и до пътуването до Ливърпул във вторник, но се очаква да бъде готов за мача в събота.