Наполи приема Айнтрахт Франкфурт в реванш от осминафиналите в Шампионската лига. Срещата е днес от 22:00 часа. Лидерът в Серия А има аванс от 2:0 след първата среща. 

Този резултат поставя “партенопеите” в ролята на фаворит, след като те не са допускали загуба в турнира на своя “Диего Армандо Марадона” от 2017-а, като в този период имат осем победи и три равенства. 

През уикенда Наполи победи Аталанта с 2:0 и се върна на победния път в Калчото, след като преди това изненадващо отстъпи на Лацио с 0:1 у дома. Южняците имат цели 18 точки на върха във временното класиране и могат да съсредоточат силите си в най-престижния клубен турнир. 

Ключов играч за тях е може би грузинецът Хвича Кварарцхелия, който има 13 гола и 15 асистенции във всички турнири. Спалети пък няма сериозни проблеми в своя тим и единствено Джакомо Распадори не е на линия, тъй като е контузен.

Айнтрахт пристига в Италия в серия от четири мача без победа. В последния си двубой в Бундеслигата те завършиха наравно 1:1 като домакин със застрашения от изпадане тим на Щутгарт.

Големият проблем пред треньора Оливер Глазнер е наказанието на голмайстора Рандал Коло Муани, който беше изгонен в първата среща. С контузия е друг основен играч Йеспер Линдстрьом.