Отборът на Айнтрахт Франкфурт постигна победа с 2:1 над Марсилия у дома в мач от 5-ия кръг на Шампионската лига. С този успех германците отново се върнаха в борбата за първите две места в групатa D. Даичи Камада в откри резултата в 3-та минута. Матео Гендузи изравни в 22-та минута, а Рандал Коло Муани даде нова преднината на домакините в 27-та минута от двубоя.

Guilliver/GettyImages
23 снимки

Всичко по-интересно от срещата се случи през първата част, когато паднаха и трите гола в мача.

Айнтрахт откри резултата още с първата си възможност. В 3-та минута при подаване отляво Линдстрьом пропусна за Камада, който напредна и с удар по земя вкара за 1:0.

След това германците имаха още две добри възможности. Първо в 15-та минута, когато Марио Гьотце отблизо стреля с глава отблизо, но малко не му достигна да намери очертанията на вратата. След това в 19-ата минута Кристофър Ленц изскочи очи в очи с Пау Лопес, но не успя да го преодолее.

И вместо да се стигне до вкори гол за Айнтрахт, в 22-та минута резултатът бе изравнен. При опасно центриране отляво на Шансел Мбемба топката попадна в Матео Гендзуи, който реализира с глава отблизо и направи резултата - 1:1.

Домакините обаче бързо си върнаха преднината. В 27-та минута Рандал Коло Муани направи двойно подаване с Марио Гьотце и отблизо техничто отбеляза за 2:1.

Марсилия имаше хубава възможност да изравни в 56-та минута, когато Алексис Санчес опита елегантно да прехвърли вратаря, но не намери очертанията на вратата.

В крайна сметка Айнтрахт взе своето от този мач и с актив от 7 точки излезе на 3-тото място в групата, но е с равни точки с втория Спортинг и изостава само на точка зад лидера Тотнъм. Марсилия падна до последното място с 6 точки, но и френският тим запазва напълно реални шансове за продължаване напред и по всичко личи, че последният кръг ще бъде много вълнуващ.