Нидерландският шампион Аякс спечели първото място в група „С“ на Шампионската лига. Тимът от Амстердам победи с 2:1 Бешикташ като гост и с 15 точки си осигури първата позиция.

Домакините поведоха с гол от дузпа на Рашид Гезал в 22-ата минута, но с два гола на Себастиан Алер в 54-ата и 69-ата минута се стигна до пълния обрат на тима на Ерик тен Хаг. Бешикташ остава последен без нито спечелена точка.

Бешикташ поведе в 22-ата минута, когато получиха наказателен удар, който бе отсъден след намесата на системата ВАР заради игра с ръка в наказателното поле на Нусаир Мазрауи. Рашид Гезал се зае с изпълнението, като вратаря Андре Онана хвана ъгъла, но нямаше шанс, тъй като ударът бе силен.

Четири минути след това Дарами имаше добър шанс да изравни, след като се освободи добре и стреля, но Гюнок изби.

Три минути преди края на полувремето една добра контраатака на Бешикташ можеше да доведе до втори гол в полза на домакините, но Онана спаси с крак.

БГНЕС
16 снимки

На почивката за Аякс влезе в игра Себастиан Алер, който донесе обрата за своя тим. Французинът изравни резултата в 54-тата минута, след като получи на празна врата от Талияфико и засече топката за 1:1. Това бе осми гол за него в пет мача в Шампионската лига.

Алер направи обрата пълен в 69-ата минута, след като засече удар на Мартинес, който не изглеждаше точен. Така той стана първият футболист, който успява да вкара девет гола в първите си пет мача в Шампионската лига изобщо.

В добавеното време Алер за трети път прати топката в мрежата, но това попадение бе отменено правилно заради засада.