Агентът на Месут Йозил защити халфа на Арсенал, който вече повече от ден търпи сериозни критики за играта си при загубата с 1:5 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Германският национал бе един от най-слабите за „топчиите“ на „Алианц Арена“, където те претърпяха истинско крушение в първия 1/8-финален мач. Почти неизбежно изглежда отборът на Арсен Венгер за 7-а поредна година да отпадне именно на този етап в турнира.

Байерн сипа още на Арсенал: Още от същото и догодина?!

28-годишният Йозил стана мишена за нападки и от английските, и от немските медии, което доведе до намесата на неговия агент и адвокат – д-р Еркут Согут. „Критиките са нещо нормално, когато един играч се представи зле. Месут обаче чувства, че хората не се фокусират само върху неговото представяне, а го използват като изкупителна жертва за целия тим след лошите резултати“, коментира Согут.

„Байерн имаше 74 процента владение върху топката. Как може един футболист, играещ като „десетка“, да има шансове, при положение, че топката не е у него? При такива загуби хората обикновено насочват гнева си към футболисти, които са стрували много пари. Йозил е такъв. Той обаче не може постоянно да е изкупителната жертва. Това не е честно.“

Матеус съсипа Йозил: Поне да беше аплодирал Робен за гола

„Футболът е отборен спорт и Арсенал не се представи добре като отбор. Единадесет играчи излизат на терена, но само Йозил търпи индивидуални критики. Само той ли е виновен, че Арсенал допусна 5 гола? Всичко започна още преди мача, имам предвид в седмицата, която го предшестваше. Все едно всички знаеха, че Арсенал няма да продължи напред и се нуждаеха от жертвен агнец. Това не е правилно. Печелиш като отбор и губиш като отбор“, добави Согут.