Волфсбург надделя над пишещия своята история в Шампионска лига – Ред Бул Залцбург, след като германският клуб взе успех с 2:1 от груповата фаза. Гол през второто полувреме на Лукас Нмеча донесе първата победа на „вълците” през тазгодишната кампания.

Новият треньор на германците Флориан Кофелдт трябваше да чака само три минути, за да види гол в Шампионската лига от неговия отбор, когато добра работа на Яник Герхардт отляво елиминира бранител на австрийците и той даед за Ридле Баку, който се разписа.

В битката на „бурговете” гостите продължиха да ходят по-тънък лед, но Волфсбург не успя да порази втори път вратата им през първата част. Вместо това, Максимилиан Воберг реализира страхотен гол от свободен удар. В края на полувремето Карим Адейеми от Залцбург можеше да вкара второ попадение, но Коен Кастеелс се намеси.

Пропуските в края на първата част на гостите бяха поразени от Нмеча, който се разписа, а до края на мача Кастеелс трябваше да прави няколко спасявания, за да запази успеха за своите.

Така мечтата на Залцбург да стане първият австрийски отбор, участващ в елиминационна фаза от 2000/01 година ще трябва да почакат да се потвърдят поне още един мач. Тимът е първи със седем точки, докато Волфсбург е трети с пет пункта. Другите два отбора са Севиля и Лил.