Отборът на Виляреал спечели с 3:2 гостуването си на Аталанта в мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и по този начин се класира напред към елиминациите в надпреварата.

Виляреал Аталанта ШЛ

източник: sofascore.com

Арно Данюма откри резултата в Бергамо още в 3-ата минута. „Жълтата подводница“ удвои резултата 4 минути преди почивката, когато точен бе Етиен Капу. Нидерландското крило отбеляза и втори гол в мача, отново в началото на полувремето. Бившият играч на Борнемут реализира за 3:0 в 51-ата минута.

Следващите минути не предложиха попадения, докато не дойде 71-ата минута, кога влезлият като резерва Малиновский намали резултата за 1:3. Девет минути по-късно колумбийският нападател Дуван Сапата върна надеждите на бергамаските да отмъкнат нещо от срещата, след като направи резултата 2:3.

Времето до края обаче не се оказа достатъчно за възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини, които след загубата от Виляреал ще продължат европейското си участие в Лига Европа. Испанският тим от своя страна ще научи своя съперник за осминафиналите в Шампионска лига в понеделник в ранния следобед.