ЦСКА Москва направи 1:1 у дома срещу Рома, в мач от предпоследния кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Така и двата отбора продължават да са в битката за второто място, след Байерн Мюнхен, като имат по пет точки. По-късно днес Ман Сити и Байерн се срещат в Англия, като Сити има само две точки.

В последните срещи от група Е, Рома приема Ман Сити, а Байерн е домакин на ЦСКА.

Георги Миланов бе на резервната скамейка на московчани от първия съдийски сигнал, но се появи на терена през второто полувреме.

Температура от минус 5 градуса посрещна двата състава, и ги мъчеше през целия сблъсък.

И ЦСКА, и Рома имаха по едно по-чисто положение за гол в първите 45 минути.

Сейду Думбия не успя да оползотвори добър пас в 39-та минута, и Морган Де Санктис спаси.

В 43-та минута, при най-доброто положение през първото полувреме изобщо, Франческо Тоти намери празнината в стената на ЦСКА, и от пряк свободен удар, фронтално, от 15-тина метра, направи 1:0 за Рома.

Раджа Наинголан пропусна невероятен шанс в 60-та минута, когато защитата на ЦСКА заспа, и го остави да премине през трима, и да излезе срещу Акинфеев, но ударът му прелетя на няколко педи покрай далечната греда.

Три минути по-късно, Георги Миланов се появи на терена, като първа промяна в състава на Леонид Слуцки.

Марио Фернандес видя как негово попадение бива отменено заради засада в 67-та минута, а Игор Акинфеев отрази шут на Адем Ляич в 79-та.

Невероятен шанс пропусна Алан Дзагоев в последните секунди от редовното време, след като със странична ножица не успя да засече от няколко метра във вратата. След това и Думбия не намери добре кълбото, за да добави в мрежата.

Вече в секундите след изтичането на продължението от три минути, ЦСКА все пак стигна до гол, и взе точка от Рома. Василий Березутский стреля директно във вратата, като останаха съмнения дали някои от съотборниците му не играе с топката, за да я добави, но повторенията показаха, че Де Санктис просто остави кълбото да влети в мрежата.

Това бе и всичко в интригуващия двубой в Москва, завършил без победител, и оставил цялата интрига за второто място за последния кръг.

по-късно днес:
Манчестър Сити - Байерн Мюнхен

класиране:
1. Байерн Мюнхен 4 4 0 0 11:1 12 точки
2. Рома 5 1 2 2 8:12 5
3. ЦСКА Москва 5 1 2 2 6:10 5
4. Манчестър Сити 4 0 2 2 4:6 2