Бранителят на Ливърпул Върджил ван Дайк потвърди, че да играе зад засилената в офанзивен план полузащитна линия срещу Генк не му е направила „живота по-труден”. Мениджърът на европейския шампион Юрген Клоп заложи на „Луминус Арена” на триото Алекс Окслейд-Чембърлейн, Наби Кейта и Фабиньо. Английският халф се отплати прекрасно за избора си, вкарвайки два гола при успеха с 4:1 над белгийския шампион.

В представянето имаше някои проблеми, особено през първата част, когато пространството между двете линии и зад Фабиньо даде възможност на домакините да създадат няколко добри шанса. За съжаление на Генк те обаче не доведоха до гол.

„Не мисля, че мачът беше тежък за мен. Фабиньо беше пред нас и предотврати всичко, което можеше да донесе опасност. Те пращаха двама нападатели пред нас, но ние се справихме”, акцентира холандският защитник.

„Може би трябваше да се справяме по-добре при вторите топки, както и при преливането от контрапресата, с която играем”, подчерта Ван Дайк.

В крайна сметка компромисът на Клоп сработи, след като Окслейд-Чембърлейн вкара два гола в първата си изява в Шампионската лига от 18 месеца насам, след като се възстанови от тежка травма в коляното в полуфинала на турнира срещу Рома през април 2018-а година. „Алекс работи толкова здраво през цялото време и заслужаваше да направи такъв мач, какъвто беше днешният. Той е прекрасен човек, който е много важен за нашия тим. Качествата са му неоспорими и той ги показа. Не само головете, а също така и отборната игра”.

„Премина през тежък период, но никога не го видях тъжен. Всички бяхме до него. Предсезонната подготовката беше тежка, но той показва много добри неща досега. Неговите голове срещу Генк направиха разликата. Първият беше много важен, а вторият бе убийствен за противника. Чудесно е да играем отново заедно”, призна Ван Дайк.