Много от играчите на Валенсия и Аталанта след изиграването на реванша от 1/8-финалите в Шампионска лига се заразиха с коронавирус. Футболистите и треньорите бяха поставени под карантина или бяха приети в болница. А какво се случи със съдийската бригада, която ръководи двубоя на 10 март и имаше контакт с част от заразените?

Румънският арбитър Овидиу Хацеган ръководи двубоя с асистенти Октавиан Шовре и Себастиан Джордже, а 4-ти съдия беше Себастиан Колцеску.

"Здрави сме, слава Богу! Само аз имах леки симптоми, суха кашлица. Нищо сериозно, дори не бих обърнал внимание на това при други обстоятелства. Признавам, че се уплаших леко предвид, че жена ми е бременна", коментира главният съдия пред официалния сайт на румънската футболна федерация.

"След като се изследвах и дойдоха резултатите всичко е наред, отрицателен е. Труден момент за всички, но той ще отмине. Но трябва да сме внимателни и да защитаваме себе си и близките си! Ще имаме време да направим всичко, но сега трябва да се грижим за здравето си и нищо повече! Всичко това има значение! Нека бъдем отговорни и да уважаваме мерките, предприети от властите", добавя той.