Снощи Ливърпул спечели с 2:1 срещу Генк в Шампионската лига и окупира първата позиция в група Е. Все още обаче „мърсисиайдци“ имат още два мача до края на груповата фаза и всеки един от тях, както и всички останали в първенството, ще бъдат трудни, това е заявил Джорджиньо Вайналдум.

"Резултатът е добър, но има още два мача от групите, така че чак накрая ще се види докъде сме стигнали. Тази победа беше ключова, защото другите два отбора играеха помежду си и завършиха наравно, така че ние можем да бъдем доволни“, сподели холандецът.

„Не сме очаквали да се случи нещо по-различно от това, което видяхте. Наша е вината, че им позволихме да заиграят със спокойствие и да ни отбележат гол. Не направихме всичко както трябва, а те играха в собствения си стил дълго време. Лесни мачове обаче няма, очаквахме още преди началото на сезона всеки един да бъде труден. Понякога изглежда лесно, защото играта ни върви перфектно, но и тогава сред самите футболисти е трудно. Изразходваме много енергия и сме напълно концентрирани върху начина, по който искаме да изглеждаме като отбор. Понякога изглежда лесно, защото сме перфектни и отбелязваме. Срещу Генк не беше така и трябваше да се борим до самия край за трите точки“, добави Вайналдум, който вкара първото попадение в срещата.

„При моя гол реших, че има засада. Видях центрирането и явно топката е рикоширала в защитник, преди да попадне в мен. Стрелях и вкарах, но не празнувах моментално, защото знаете как действа ВАР в днешни времена. Радваш се, а всъщност не си вкарал гол. В крайна сметка обаче това бе попадение!".