Атлетико Мадрид намери място в Топ 8 на Шампионската лига, след като направи 0:0 на реванша срещу Байер Леверкузен.

Без попадения на "Висенте Калдерон", решаващ се оказа резултатът от първия двубоя в Германия, който бе 4:2 в полза на мадридчани.

В Испания повече изненади нямаше, и въпреки че Диего Симеоне избра младата смяна да излезе и да довърши започнатото, реална заплаха за четвъртфиналното място на Атлетико нямаше.

С новия треньор Тайфун Коркут начело, и с Хавиер Ернандес-Чичарито с новата си прическа в атаката, Байер имаше своите моменти на "Калдерон" и някои отлични ситуации, но не и истинска възможност да направи сензационен обрат.

Атлетико продължи супер серията си, и вече в 20 европейски двубоя не е отпадал, след победа в първия мач.

Двубоят започна открито, без някой от двата състава да демонстрира намерение да се брани.

Първото положение се откри рано-рано пред Кевин Фоланд, който отправи мощен удар към вратата на Ян Облак, но Байер не стигна до мечтан старт с попадение. Атлетико постепенно изравни играта и от своя страна успя да направи няколко опасни атаки, но футболистите на Диего Симеоне действаха без особена острота.

В 15-та минута Кореа пропиля златен шанс да открие за домакините, след центриране на Караско, свалено за него в пеналта от Коке.

Най-чистият шанс за Атлетико се откри в 38-та минута, когато Гризман с елегантен пас изведе Кореа сам срещу вратаря, но Бернд Лено отрази удара му в корнер. Две минути по-късно Лено пак спаси своите, след удар от границата на пеналта.

Второто полувреме отново предложи двуостра игра, но Атлетико отново бе с една идея по-близо до гола. В 57-та минута Караско с фантастичен пас намери Гризман, и той също с отличен техничен удар за малко да намери целта.

Байер направи невероятен пропуск пред вратата на испанския тим в 68-та минута, когато трима футболисти отправиха четири последователни удара. Първо Юлиан Брандт шутира, и Облак отрази, към Фоланд, който също пробва два пъти, топката бе избита от голлинията, а Чичарито нанесе финалния удар, пак пратен далеч от вратата.

В 73-та минута пак тежкият удар на Кевин Фоланд бе насочен точно, но право в Облак.

Последните двайсетина минути определено минаха под знака на Леверкузен, като Ян Облак бе в основата на запазеното реми. Бейли и Кампл направиха нови пропуски, но не изглеждаше никак вероятно гостите да стигнат до някакъв поне частичен успех.

Саул отправи удар по посока вратата на Байер в 85-та минута, но бе твърде слаб, за да застраши с нещо Лено.

Двата тима доиграха финалните минути без особена острота, наясно, че Атлетико е този, който продължава напред в Шампионската лига.