Шампионът на Англия Лестър започна по впечатляващ начин историческото си участие в най-скъпия клубен турнир в света. В мач от група G на Шампионската лига, възпитаниците на мениджъра Клаудио Раниери изковаха солиден успех с 3:0 като гост на белгийския Брюж и дадоха сериозна заявка за класиране в елиминационната фаза на турнира.

В другия мач от групата, Порто и Копенхаген извъртяха равенство 1:1, което сериозно увеличава шансове на сензацията в Англия от миналия сезон.

Брюж пропиля отлична възможност да открие резултата още в 3-ата минута. Изекеро бе изведен зад отбраната на Лестър, но ударът му не сполучи. Само две минути по-късно шампионът на Англия вкара първия си исторически гол в Шампионската лига. „Лисиците“ на Клаудио Раниери съумяха да променят статуквото чрез Марк Олбрайтън. 26-годишният футболист се възползва отлично от грешка на вратаря Бютел, за да открие резултата.

В 30-ата минута ситуацията за домакините от Брюж стана още по-тежка. Гостите от Лестър получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана Риад Марез. Алжирският национал стреля по перфектен начин в горния ляв ъгъл, като по този начин не остави никакви шансове на противниковия вратар.

Домакините не успяха да отговорят подобаващо на своя противник и до края на първата част така и не намериха верния път към гола.

През втората част гостите от Англия стигнаха до дузпа в 60-ата минута, когато Джейми Варди бе повален в наказателното поле. Зад топката застана Риад Марез, който не сгреши за 3:0.

След третия гол във вратата на домакините, тимът на Лестър видимо намали оборотите, а това позволи на Брюж да атакува малко по-масирано. Въпреки това обаче, отбраната на Лестър действаше спокойно и успя да отговори подобаващо.

В заключителните минути на мача гостите от Англия набързо създадоха няколко нови възможности, като най-добрата бе пропусната от бранителя Роберт Хут. В крайна сметка Лестър започна участието си в Шампионската лига с комфортна победа.

В същото време Порто се издъни като домакин, като не успя да победи сочения за аутсайдер Копенхаген. Двубоят в Португалия приключи при резултат 1:1. Отавио откри за домакините още в 13-ата минута, но Корнелиус осигури точката за датчаните с точен изстрел в началото на втората част.