Тотнъм се наложи над Айнтрахт Франкфурт с 3:2 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. За домакините Хюн-Мин Сон отбеляза две попадения, а Хари Кейн добави едно. Головете за Айнтрахт Франкфурт бяха дело на Даичи Камада и Фарид Алиду.

21 снимки

Домакините започнаха с натиск в началото на мача. В 5-ата минута Ричарлисон стреля след центриране от страна на Райън Сесеньон, но ударът на бразилския нападател премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Кевин Трап.

Себастиан Роде показа добър поглед над играта след като даде прекрасно подаване за Даичи Камада, който успя от близко разстояние да изпрати топката във вратата, пазена от Юго Лорис, за да открие резултата в 14-ата минута.

Емерсон Роял комбинира с Хари Кейн, който изведе Хюн-Мин Сон в опразнена зона от терена в 20-ата минута. Южнокореецът напредна с топката в крака и изравни резултата.

Хари Кейн бе съборен в наказателното поле на Айнтрахт Франкфурт от Кристиян Якич в 28-ата минута и реферът отсъди 11-метров наказателен удар. Английският национал се нае с изпълнението на дузпата и реализира, за да може „шпорите“ да осъществят пълен обрат в срещата. Пиер-Емил Хьойберг подаде към Сон в 36-ата минута, който отправи силен изстрел и отбеляза, за да може Тотнъм да поведе с 3:1.

Защитникът на франкфуртските „орли“ Тута получи пресилен втори жълт и респективно червен картон в 60-ата минута на мача и по тази начин Айнтрахт остана с човек по-малко. Три минути преди края на редовното време Франкфурт върна едно попадение, след като Марио Гьотце центрира за Фарид Алиду, който се извиси над всички и отбеляза.

В добавеното време на срещата реферът отсъди дузпа в полза на Тотнъм. Хари Кейн отново застана зад топката, но неговият изстрел не бе прецизен и премина малко над напречната греда.