Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел заяви, че футболистите му са играли със страх при гостуването на Борусия Дортмунд в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.
Германците взеха аванс от 2:1 преди реванша в Париж на 11 март.

"Чувствах, че играем с малко страх - страх, че можем да сгрешим. А трябваше да намерим решенията", коментира Тухел.

Специалистът смени схемата на игра от 4-4-2 на 3-4-3 за двубоя на сигнал "Идуна Парк", но не съжалява за решението си, въпреки загубата.

"Не съжалявам за нищо. Лесно е да бъдеш мениджър, когато не си. Когато гледаш мача отстрани и го анализираш след това, не е толкова трудно. Но аз трябва да вземам решения. Прецених, че това е най-добре и си нося отговорността. Никой не знае какво щеше да се случи, ако бяхме с друга тактическа постройка. Смятам, че триото в защита се справи добре, но срещу тях имаше класа. Малко ни липсваше ритъм физически. Дортмунд е изиграл седем мача по-малко от нас от началото на годината и това си пролича. Имаха и ден повече за възстановяване.
Беше трудно, но това е нормално при гостуване в Дортмунд. Резултатът не е перфектен, със сигурност можеше да изиграем по-добър мач, но имаме реванш на нашия стадион. Предизвикателството ще бъде голямо, но нищо не е свършило. Имаме всички шансове да продължим напред", каза Тухел.