Спортинг Лисабон стартира победоносно участието си в новия сезон на Шампионската лига. Португалският гранд победи с 2:0 френския Лил на своя „Жозе Алваладе“ с попадения на Виктор Гьокереш в 38-ата и на Дзено Дебаст в 65-ата минута. За успеха на лисабонските „лъвове“ помогна и фактът, че „песовете“ играха с човек по-малко от 40-ата минута, когато Анхел Гомеш получи втори жълт и съответно червен картон.

Спортинг откри резултата в 38-ата минута. Тогава защитата на Лил не успя да се ориентира добре в собственото си наказателно поле и да изчисти подадената от Педро Гонсалвеш топка, която попадна във Виктор Гьокереш с гръб към вратата. Шведът, обаче, моментално се обърна и стреля по земя в мрежата за 1:0.

В 40-ата минута ситуацията за Лил стана още по-сложна, след като Анхел Гомеш получи втори жълт и червен картон заради опасна игра в средата на терена.

След това за домакините стана още по-лесно да контролират мача и в 65-ата минута резултатът бе удвоен. Дзено Дебаст получи пред наказателното поле от Даниел Браганса и с мощен удар порази вратата за 2:0.

Последваха още пропуски на домакините, които обаче в края можеха да бъдат наказани, когато Алешандро успя да отбележи гол за гостите, който обаче не бе зачетен заради засада.

В крайна сметка Спортинг започна успешно участието си в новия формат на турнира и записа първи три точки в актива си, като следващият мач на лисабонци е срещу ПСВ Айндховен като гост. За Лил пък предстои още по-тежко изпитание във втория кръг, в който домакинства на носителя на трофея Реал Мадрид.