Спартак Москва направи само 1:1 у дома срещу Марибор и пропусна да настигне Ливърпул и Севиля в група Е на Шампионската лига.

С едната точка Спартак има 6, а преди дербито в групата Ливърпул е с 8, а Севиля със 7. Марибор остава с 2.

Двубоят се реши в заключителните десетина минути, а изравнителният гол падна в добавеното време.

Ивелин Попов започна като титуляр в срещата, получи жълт картон в началото на второто полувреме и бе заменен в 63-та минута.

Битките в Шампионската лига, следете с GONG.BG

Спартак категорично превъзхождаше противника през първото полувреме. Още в петата минута защитата на Марибор остави огромна пробойна в центъра и Марио Пашалич стреля напълно необезспокояван, но над вратата.

Маркос Таварес отправи слаб удар към вратата на домакините десетина минути по-късно, но без проблем за Александър Селихов.

Въпреки многото положения за Спартак, доминацията не се изрази в конкретни голови ситуации и московчани не стигаха до точен удар в очертанията на вратата.

В 50-та минута Марибор пропусна невероятен шанс, след като за нарушение на Ивелин Попов гостите получиха възможност за опасен пряк свободен удар и след него Марко Шулер удари греда.

В 63-та минута Ивелин Попов бе заменен от Лоренцо Мелгарехо.

В игра за Спартак се появи и Денис Глушаков, останал резерва заради здравословни проблеми. Опитният играч опита да раздвижи атаките на домакините, и това се случи.

Може би най-добрата възможност за Спартак през второто полувреме бе за Зе Луиш, който от няколко метра с глава стреля покрай вратата в 78-та минута.

Все пак именно Зе Луиш се разписа в 82-та минута, благодарение и на голяма доза късмет.

Той първо пропусна топката в наказателното поле, тя премина през негов съотборник и все пак стигна до нападателя след подаване на Мелгарехо. Зе Луис от почти паднало положение успя да отправи своя удар и заблуди вратаря на Марибор, а топката влетя в другия ъгъл.

В 92-та минута се случи и невероятното - Марибор изравни! Лошите действия на защитата на Спартак оставиха съвсем сам във вратарското поле Ясмин Мешанович и той нямаше проблем да реализира, а време за реакция от домакините нямаше.

В последния кръг от груповата фаза Марибор приема Севиля, а Ливърпул - Спартак Москва.