Холандецът Мемфис Депай блесна с два гола и още няколко добри изяви за пълен обрат в полза на Манчестър Юнайтед, надвил с 3:1 Брюж на „Олд Трафорд“. В самия край Депай асистира за третия гол, вкаран от Маруан Фелаини. Гостите поведоха с автогол на Карик.

В първия плейофен мач от Шампионската лига 21-годишният сънародник на мениджъра Луис ван Гаал бе най-добрият на терена и оправда трансфера си от ПСВ Айндховен.

Мачът започна с изненадващ гол за гостите от Белгия. В 8-ата минута Брюж получи правото да изпълни пряк свободен удар. Виктор Васкес насочи топката към наказателното поле, където доста нескопосано се намеси Майкъл Карик, чийто шпагат изпрати топката право в собствената му врата – 0:1 след автогол.

Юнайтед обаче съумя да реагира бързо. Индивидуална акция на Мемфис Депай завърши с голов изстрел на холандеца за първото му попадение на сметката на английския гранд за 1:1 в 13-ата минута.

В 33-ата минута Брюж имаше шанса да стигне до нов гол, но прострелно центриране отдясно не бе засечено от никого в синьо и черно.

Отново в добра голова ситуация се оказа Депай в 36-ата минута, но опитът му да намери Янузай на стрелкова позиция не бе точен.

Мемфис Депай направи още една чудесна изява в 43-ата минута и реализира втория си гол в мача. Той получи топката от Дейли Блинд, направи финт и с прекрасен удар изпрати топката в левия ъгъл на белгийската врата.

През второто полувреме за Юнайтед в игра се появи и новото попълнение от Байерн Бастиян Швайнщайгер.

Депай продължи да тормози вратаря на Брюж Бруцезе и през втората част. В 51-ата холандецът отново напредна и стреля опасно, но стражът на белгийците отрази.

В 60-ата минута вратарят на Юнайтед Ромеро бе настъпен от Уларе и се срути на терена. Играч на Брюж прати топката в опразнената врата, но съдията спря играта, посочвайки фаул в полза на „червените дяволи“. В 64-ата минута отново Депай се озова на стрелкова позиция, изведен чудесно от Уейн Рууни, но някъде от точката на дузпата изпрати топката в аут.

Ван Гаал пробва още да усили атаката на домакините с включването в атака и на Чичарито и натискът на манчестърци стана още по-силен.

В 80-ата минута Мехеле от Брюж получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко до края.

В 87-ата минута съдията спокойно можеше да отсъди дузпа в полза на англичаните за игра с ръка в наказателното поле на Брюж, но вместо това, отсъди фаул в полза на гостите.

В самия край Швайнщайгер отклони към Смолинг, но ударът му бе спасен от  Бруцезе. В последната секунда обаче Фелаини реализира за крайното 3:1.