Отборът на Гент изтръгна втора поредна победа в група Н на Шампионската лига, надделявайки като гост на Олимпик Лион с 2:1. Победното попадение за белгийците падна в петата минута на добавеното време, когато Калифа Кулибали засече топката с глава след центриране.

С успеха Гент вече е на второ място във временното класиране в групата със 7 точки в актива си, а Олимпик Лион остава с 1 точка след като инкасира четвърта поредна загуба.

Начело в група Н е Зенит, който по-рано през деня се справи с Валенсия с 2:0 и има пълен актив от точки – 15, докато испанците са трети във временното класиране с 6 точки.

Във френския Лион домакините и Гент си размениха по едно попадение до почивката.

Домакините поведоха с ранен гол още в 7-ата минута, когато Жордан Фери бе намерен отлично от Рашид Гезал и не се затрудни да реализира за 1:0.

Гостите обаче търсеха своите шансове и в 32-ата стигнаха до изравняване. Даниел Миличевич изпълни брилянтен пряк свободен удар и вкара за 1:1.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


След почивката Матийо Валбуена се оказа в удобна позиция в 51-ата минута, но ударът му бе спасен от вратаря на Гент Матс Селс.

Десетина минути по-късно Рашид Гезал бе намерен с извеждащ пас и излезе очи в очи със стража на белгийците, но Селс отново бе на мястото си.

Грешките на френския състав бяха наказани в добавеното време, когато Кулибали отне поне точката от Олимпик Лион и донесе ценен успех за Гент в групите на Шампионската лига.

В следващия кръг на 9-и декември Гент е домакин на Зенит, а Валенсия приема Олимпик Лион.