Манчестър Сити и Шахтьор Донецк завършиха 1:1 в двубой от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионска лига в група С. Така "гражданите" си гарантираха първата позиция в групата с актив от 11 точки, а тимът от Украйна е втори с 6. 

В 6-ата минута на двубоя Пятов улови топката след опит на Жезус да центрира опасно в наказателното поле на Шахтьор. Три минути по-късно Де Брюин пробва мерника си, не сполучи да реализира. 

Шахтьор опита да направи опасна атака и сполучи в 14-ата минута, но моментът беше пропуснат. Тете опита да затрудни Едерсон две минути по-късно, но отново не се получи. 

В 25-ата минута Родри стреля от средна дистанция, но Пятов беше на ниво. Седем минути по-късно Пятов спаси и удар на Отаменди от близка дистанция. В 34-ата минута Отаменди стреля отдалеч, но топката мина над напречната греда.

Въпреки създадените положения от страна на Сити резултатът на почивката се запази 0:0.

В 56-ата минута на двубоя Гюндоган откри резултата в полза на Сити. Де Брюин потърси Жезус в наказателното поле, но той беше изпреварен от Гюндоган. Гостите не се предадоха и в 70-ата минута на двубоя Соломон изравни резултата. Сити продължаваше да контролира нещата на полето, но Пятов правеше чудеса от храброст, за да запази равенството. В края на срещата бившият играч на ЦСКА и настоящ на Шахтьор Жуниор Мораес напусна терена на носилка, след като получи травма.

До края на двубоя Сити пропусна да се поздрави с победата и срещата завърши 1:1.

В другия двубой от тази група Аталанта победи у дома Динамо Загреб с 2:0. Победните попадения реализираха Муриел от дузпа и Гомес. Така "бергамаските" все още са на последното място в класирането с актив от 4 точки, а Динамо са с точка повече.

Така в последните мачове ще стане ясно кой ще е вторият тим измежду Шахтьор, Динамо и Аталанта ще продължи в елиминационната фаза в Шампионска лига, а и третият тим в крайното класиране, който ще играе в турнира Лига Европа.

В последния кръг на 11 декември Динамо Загреб приема Манчестър Сити, а Шахтьор е домакин на Аталанта.

Манчестър Сити - Шахтьор 1:1
голмайстор: 1:0 Гюндоган (56), 1:1 Соломон (70)

Ето и съставите на двата отбора:

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Отаменди, Фернандиньо, Анхелиньо, Гюндоган, Родри, Де Брюин, Силва, Жезус, Стърлинг

Шахтьор: Пятов, Додо, Кривцов, Матвийенко, Исмаили, Степаненко, Коваленко, Тете, Жуниор Мораес, Патрик, Коноплянка