Отборите на Глазгоу Рейнджърс и ПСВ Айндховен не успяха да се победят в първа среща от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Срещата на „Айброкс“ завърши при резултат 2:2 и остави цялата интрига за „Филипс Арена“ след седмица.

Люк де Йонг имаше шанс да открие още в началото, но ударът му с глава не предизвика трудности. Следващите минути не предложиха нещо кой знае какво ато интересни ситуации или шансове пред двете врата. Преобладаваше тактическото надлъгване между двамата нидерландски наставници Джовани ван Бронкхорст и Рууд ван Нистелрой.

Осем минути преди края на първото полувреме, при изпълнение на ъглов удар Ибрахим Сангаре се оказа най-съобразителен и с мощен удар даде аванс на „филипсите“.

Преднината на нидерландския тим трая едва три минути. В 40-ата минута бившият нападател на ПАОК – Антонио Чолак, изравни резултата с диагонален удар.

Началото на втората част бе доста нервно, като жълти картони получиха Армандо Обиспо, Люк де Йонг и Исмаел Сайбари от гостите, както и Конър Голдсън от шотландския тим. Бранителят на тима от Глазгоу изпрати доста слаб мач, като имаше частична вина и за двете попадения на ПСВ.

20 минути преди последния съдийски сигнал Том Лоурънс шутира коварно от пряк свободен удар и хвана Валтер Бенитес неподготвен. Бившият страж на Ница сложи много неумело ръцете си пред топката и тя навести мрежата. Обратът на Рейнджърс не смути особено много носителя на Суперкупата на Нидерландия, който опита няколко интересни нападения веднага.

В 78-ата минута тимът от Айндховен изравни резултата чрез Обиспо, който надскочи Голдсън при центиране от корнер на Гакпо, за да прати кълбото за втори път в мрежата на Джон МакЛафлин.