Отборите на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен не допуснаха изненади в поредната футболна вечер от Шампионската лига. Белият балет се наложи като гост с 2:0 над Малмьо, а френският гранд победи с класическото 3:0 Шахтьор.

Реал Мадрид мина през Малмьо без особени трудности. Срещата между Давид и Голиат ще се запомни с уникалното постижение на португалската звезда Кристиано Роналдо, който записа своя гол номер 500 в професионалната си кариера. В самия край на мача той добави още едно попадение на сметката си – което е под забележителния номер 501.

Именитият тим, с многомилионна селекция, не остави въпросителни за класата си, като през цялото време бе господар на терена, по всички възможни футболни показатели. От своя страна Малмьо отстъпи на опитния си съперник, като допусна само два гола.

Отборът на Реал Мадрид стигна до попадение в 29-ата минута. Иско прекара топката през краката на защитник на Малмьо, тя стигна до непокрития Кристиано Роналдо. Португалският национал нямаше какво друго да направи, освен да реализира с премерен удар своя гол номер 500 в кариерата си. За Реал Мадрид Роналдо има забележителните 323 гола, като по този показател се изравни с Раул.

В 78-ата минута домакините останаха и с човек по-малко, след като Йосимар Йотун получи втори жълт картон.

В самия край на двубоя, Кристиано Роналдо добави още звездна слава към биографията си. 24-годишното крило Лукас Васкес центрира успоредно на голлинията, а португалецът засече от непосредствена близост за крайното 2:0.

В другия мач от Група А на Шампионската лига ПСЖ победи като гост Малмьо с 3:0. Отборът на Лоран Блан успя да вземе добра преднина още преди почивката. Гостите поведоха още в 7-ата минута. Максуел центрира балонно в наказателното поле, където Серж Орие засече с глава за 1:0.

В 23-ата минута френският гранд се възползва от корнер в своя полза. Анхел ди Мария центрира от ъловия удар, а Давид Луис засече с коляно за 2:0.

Следващите минути от първото полувреме бяха изцяло за домакините от Шахтьор. Ярослав Ракицкий, Дарио Сърна и Олександър Кучер не успяха да реализират, въпреки атаките към вратата на противника. В крайна сметка ПСЖ не допусна изненада и се оттегли на почивката с предимство от два гола.

Домакините започнаха по-мотивирано, като в 52-ата минута Марлос подаде на Тайсън, който стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай вратата. Опитите на Шахтьор да вземат нещо на собствен терен доведоха до още няколко доби възможности, но без резултат.

В 90-ата минута и Златан Ибрахимович записа името си сред голмайсторите. Пасторе пусна пас по земя към шведския национал, който бе на добра позиция и с не много силен удар стреля в близкия ъгъл за крайното 3:0.

След победите в първите два кръга от груповата фаза Реал Мадрид е лидер в Група А с 6 точки, колкото има и вторият ПСЖ. Френския клуб обаче е с голова разлика 5-0, докато испанския гранд е с 6-0. Без нито точка са Малмьо и Шахтьор.