Севиля трепери в края на мача на реванша в решаващия плейоф за влизане в групите на Шампионска лига, но в крайна сметка удържа равенство 2:2 при домакинството си на „Рамон Санчес Писхуан“ срещу турския Башекшехир. Севиля спечели с 2:1 в първата среща и с общ резултат 4:3 си осигури участие в групите на Шампионската лига.

Севиля имаше надмощие в началните минути на срещата и можеше да поведе в резултата още в 3-та минута, когато Хоакин Кореа бе изведен сам срещу Волкан Бабаджан, но вратарят успя да спаси удара му. Минута по-късно Бен Йедер отправи много хубав удар, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на гостите.

Габриел Меркадо отправи много хубав далечен удар, но топката срещна гредата.

Башакшехир поведе с 1:0 в 17-та минута, когато бившият футболист на Лудогорец Жуниор Кайсара асистира за попадението на Елжеро Елиа.

Севиля изравни резултата в 52-та минута, когато Хесус Навас центрира в наказателното поле на Башакшехир, където Ескудеро бе оставен непокрит и с летящ плонж успя да вкара топката във вратата на Волкан Бабаджан.

Севиля можеше да осъществи пълен обрат в срещата в 68-та минута, когато Бен Йедер подаде към Стивън Н‘Зонзи, който бе изведен на отлична позиция, но стреля встрани от десния стълб на вратата на Бабаджан. Н‘Зонзи направи нов много сериозен пропуск в 74-та минута, когато ударът му бе отразен от Бабаджан.

Севиля успя да поведе с 2:1 в 75-та минута, когато Нолито направи отличен пробив и подаде към Бен Йедер, който отблизо с премерен удар изпрати топката във вратата на Бабаджан.

Башакшехир успя да изравни резултата в 83-та минута след много груба грешка в защитата на Севиля. Наполеони подаде към Едън Вишча, който бе оставен сам срещу Серхио Рико и буквално го разстреля.

Башакшехир можеше да попари домакините в 90-та минута, когато Емре стреля от фаул от дъгата на наказателното поле на Севиля, но топката срещна десния стълб на вратата на Серхио Рико.

По този начин Севиля задържа равенството в срещата, което осигури участие на отбора в груповата фаза на Шампионската лига.

Олимпиакос спечели с минималното 1:0 гостуването си на Риека и с общ резултат 3:1 също си осигури участие в групите на Шампионската лига.

Единственото попадение в срещата отбеляза Марко Марин в 25-та минута.

Риека така и не успя да стигне до изравнителен гол, за да притесни гръцкия шампион.