УЕФА ще одобри новия график на Шампионската лига в следващите дни. С изключение на непредвидените събития и с разрешение на проблемите причинени от пандемията, най-комерсиалният турнир в Европа ще се завърне през август.

Но в Испания няма да е толкова лесно. Причината е, че хората, които пътуват до страната от чужбина, включително тези от ЕС или Шенгенското пространство, трябва да спазват 14-дневна карантина, съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването. Това означава, че съперниците на испанските отбори ще трябва да поискат специално разрешение, за да пропуснат карантината и да могат да изиграят своите мачове.

Най-вероятно Министерството на здравеопазването на Испания не е взела това предвид и е разрешено само на транспортните работници, превозвачите и здравни специалисти, които не са в контакт със заразени, да не бъдат подлагани на карантина. С други думи, футболистите не са освободени от тази разпоредба.

Въпросът за здравната карантина, който засяга съперниците на испанските отбори в Шампионската лига и Лига Европа, беше анализиран и от президента на федерацията Луис Рубиалес: „Рано е да се правят изводи, но тези въпроси се регулират от правителството.“