Реал Мадрид спечели с 2:0 срещу Борусия Мьонхенгладбах, а с това и първото място в група В. Немците останаха втори и също се класираха за елиминациите в Шампионска лига.

И двата гола за успеха вкара Карим Бензема (9, 32). Играчите на Зинедин Зидан надиграха напълно съперника си, удариха и три греди.

Реал Мадрид Борусия М

 
Мачът започна с по-активна игра на домакините и още в 3-ата минута на Ян Зомер му се наложи да се намесва след прострелно центриране на  Лука Модрич отдясно. Голът не закъсня и в 9-ата минута Реал Мадрид поведе.  Лукас Васкес прехвърли цялата защита на гостите с  прецизно подаване към Карим Бензема. За майстор в играта с глава като французина не бе проблем да прати неспасяемо топката във вратата на Зомер за 1:0.
 
Две минути по-късно пред Маркюз Тюрам се откри възможност да изравни, но ударът му от от границата на наказателното поле не затрудниТибо Куртоа. Още по-добра ситуация пропиля партньорът му в атаката на "жребчетата" Аласан Плеа в 25-ата минута. Той бе изведен с гросмайторски пас зад защитата на домакините, стреля покрай излезлия напред Куртоа, но топката мина покрай вратата. 
 
Опасностите не притесниха играчите на Реал Мадрид и те продължиха да държат контрола на мача. Така се стигна и до втори гол на Бензема, почти огледален на първия. Този път асистенцията беше на Родриго, който отново с центриране отдясно сложи топката на главата на голмайстора и той с лекота направи 2:0. 

Лука Модрич пропусна да реши всичко още в 39-ата минута, когато силният му шут разтресе дясната греда. Хърватинът все пак вкара в 44-ата минута, но попадението бе отменено заради засада.

На почивката треньорът на Борусия М Марко Розе направи две промени в състава - Венд и Емболо отстъпиха местата си на Ласало и Закария. И това обаче не промени картината на терена. Още в 49-ата минута Бензема можеше да стигне до хеттрик след поредно добро центриране от десния фланг. Този път обаче ударът с глава не затрудни Ян Зомер.

В 63-ата минута Тони Кроос отправи страхотен шут в горния десен ъгъл на Зомер, но стражът на гостите се разтегна и изби в корнер.
Две минути по-късно Аласан Плеа пропиля един от редките шансове пред вратата на Реал. Той посрещна избита топка и шутира, но топката се спря от външната страна на мрежата.

Домакините продължиха да търсят нов гол и Родриго бе близо до него в 69-ата минута. Топката стигна до него след многоходова атака, но шутът му границата на наказателното поле премина встрани от вратата. Малко след това отбраната на "жребчетата" беше разпиляна за пореден път. Тони Кроос центрира отляво и Серхио Рамос с глава отправи страховит удар, който бе избит от Зомер с фантастична реакция. При добавката пък Бензема разтресе рамката на вратата.

В 74-ата минута и Зинедин Зидан прибегна до смените. На терена се появиха Марко Асенсио и Серхио Калво за сметка на Винисиус и Родриго. Това обаче не промени с нищо развитието на мача, а Белия балет продължи да диктува темпото. Лукас Васкес се измъкна от бранител на гостите в 79-ата минута с елегантно завъртане, но ударът му отново срещна гредата на Борусия.

РЕАЛ МАДРИД - БОРУСИЯ МЬОНХЕНГЛАДБАХ 2:0

 
1:0 Карим Бензема (9)
2:0 Карим Бензема (32)
 
РЕАЛ М: Куртоа, Лукас Васкес, Серхио Рамос, Менди, Варан, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Родриго, Бензема
Треньор Зинедин Зидан
БОРУСИЯ М: Зомер, Лайнер, Гинтер, Елведи, Венд, Крамер, Нойхаус, Емболо, Щиндъл, Плеа, Тюрам
Треньор Марко Розе

Съдия Бьорн Куйперс (Нидерландия)