Байерн Мюнхен допусна изненадващо поражение при гостуването си на Ростов в мача от предпоследния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Баварците загубиха с 2:3. Попаденията за успеха на руснаците бяха дело на Сардар Азмон, Дмитри Полоз и Кристиан Нобоа. За немците реализираха Дъглас Коста и Хуан Бернат.

При този развой Байер остана с актив от 9 точки на второто място в Група D. Ростов е трети с 4. Лидер в Атлетико Мадрид с 12.

Първата по-интересна ситуация в срещата дойде в 9-ата минута, когато Ерокин бе чудесно изведен. Улрайх тръгна да го блокира, но все пак крилото успя да нанесе удар. Хуан Бернат обаче съумя да изчисти и да предотврати гол в мрежата на Байерн

Възможност се разкри пред Холгер Бадщубер в 22-ата минута. След центриране от корнер, той нанесе удар с глава, който обаче бе спасен от вратаря Сослан Джанаев. В 35-ата минута Ренато Санчес излезе на добра позиция, но Джанаев реагира добре и спаси и в тази ситуация. Секунди по-късно топката попадна в Дъглас Коста, който с мощен диагонален удар отдясно, стреля и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Ростов.

В 44-ата минута Сердар Азмун получи топката в наказателното поле отляво, финтира няколко бранители, след което вкара за 1:1.

След почивката Байерн започна активно и в 47-ата минута великолепна възможност се разкри пред Филип Лам, който отправи удар с глава, но топката мина покрай левия стълб.

В 48-ата минута Жером Боатенг тръгна да блокира футболист на Ростов, който излезе на добра позиция. Бранителят се хвърли на шпагат, а съдията отсъди дузпа, която породи доста съмнения. Дмитри Полоз се нае с изпълнението, стреля и направи 2:1 в полза на домакините.

Радостта на руснаците обаче не трая дълго и в 52-ата минута баварците изравниха. Франк Рибери прати страхотен пас към Хуан Бернат, който овладя много добре, успя да преодолее стража на Ростов и от близка дистанция се разписа за 2:2.

Домакините изправиха феновете си на крака в 67-ата минута, когато поведоха в резултата отново. Кристиан Нобоа изпълни великолепен фаул и бе точен за 3:2.

В оставащите минути до края на срещата възпитаниците на Карло Анчелоти атакуваха повече, а в 78-ата минута Томас Мюлер стреля много добре, но Джанаев демонстрира класа и спаси.

Така Байер претърпя поражение с 2:3. Статистиката сочи, че за първи път от 2004-а година насам Байерн губи в два последователни мача. Преди гостуването си на Ростов момчетата на Анчелоти не успяха да се справят с Борусия Дортмунд (0:1).