Съревнованието между Кристиано Роналдо и Лионел Меси е сред най-интригуващите в наши дни във футбола. Звездите на Реал Мадрид и Барселона бележат цяла епоха с изявите си на терена, а статистиците се надпреварват да описват постиженията им.

И двамата отличавани по пет пъти с най-престижната индивидуална футболна награда – „Златната топка“, Меси и Роналдо вече години наред очароват с майсторство и гениалност.

В някои отношения, единият превъзхожда другия и обратното, а несъмнено Шампионската лига минава за любимия турнир на португалската звезда. „Кралската седмица“ счупи редица рекорди в най-апетитната клубна надпревара на Стария континент. Освен че държи първенството за най-много отбелязани голове (118), оставяйки Меси зад себе си (100), Роналдо е лидер и по отношение на изпълненията от бялата точка.

CR7 се е разписвал 14 пъти от 11-те метра, а за сравнение аржентинският техничар е поразявал противниковата мрежа от същата позиция в 11 случая.

Кои обаче са останалите играчи, които правят компания на двете звезди в тази своеобразна класация, може да видите в прикачената галерия.