Реал Мадрид и Байерн Мюнхен завършиха 2:2 в полуфинален реванш от турнира Шампионска лига. Головете за домакините реализира Карим Бензема в 11-ата и 46-ата минута, за Байерн точни бяха Кимих в 3-ата и Хамес в 63-ата минута. Така с общ резултат 4:3 момчетата на Зинедин Зидан са на трети пореден финал като ще търсят третия си пореден трофей в турнира. Финалът е на 26 май в Киев. Това е и четвърто участие на "белия балет" във финален мач за последните 5 години.

Това беше и мач №100 с екипа на Реал в Шампионска лига за звездата на тима Кристиано Роналдо, което го нарежда на петото място във вечната ранглиста на клуба. 

Още в 3-ата минута на двубоя Байерн излезе напред в резултата, след като Кимих беше на точното място и с удар отблизо матира Навас. Попадението дойде, след като Рамос опита да изчисти топката, която отиде в Кимих и той не сбърка. Това е четвърти гол за играча през този сезон в Шампионска лига, а в същото време той има и 3 асистенции.

В 11-ата минута на срещата Карим Бензема изравни резултата, като с глава не остави шансове на Улрайх. Защитата на Байерн заспа и за нападателя на Реал, не остана нищо друго освен да се разпише за 1:1 и да изравни резултата, след като Марсело центрира отляво по атаката на Реал.

Роберт Левандовски падна в наказателното поле на Реал в 17-ата минута, след съприкосновение със Серхио Рамос, но Чакър остави играта да продължи. В 32-ата минута на двубоя Мюлер беше в голова позиция, но стреля слабо в ръцете на Навас. Буквално в следващата атака Левандовски стреля опасно, вратарят на Реал спаси, а Хамес от няколко метра вместо да отбележи втори гол, стреля над вратата.

Артуро Видал към играчите на Реал: Мишки!

Гостите имаха още една претенция за дузпа в края на полувремето, когато топката удари в ръката Марсело след удар на Хамес, но съдията не реагира, за да отсъди дузпа.

В началото на второто полувреме груба грешка на вратаря Улрайх позволи на Бензема да се разпише. Толисо върна топката към вратаря, който се размина с нея и за нападателя на Реал, не остана нищо друго освен да я вкара в мрежата. Така със сигурност няма да има продължения.

Алаба пробва рефлекса на Навас с доста добър удар в 50-ата минута, но стражът на Реал се намеси с вещина.

Байерн Мюнхен се върна отново в мача, след като в 63-ата минута на срещата, Хамес от малък ъгъл възстанови равенството и върна надеждите на тима за финал. Навас спаси тима си от получаването на трети гол в 74-ата минута, след като спаси невероятен удар на Толисо от десетина метра. Байерн се хвърли ва банк в атака, но стената Навас стоеше непоклатимо и хващаше всяка топка, която беше отправена към него.

Хамес - седмият, който се е разписвал за Реал и във вратата му

В последните минути на срещата Байерн опита всичко, за да стигне до успеха и класирането на финал, но не сполучи.

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен 2:2

голмайстори: 0:1 Кимих (3), 2:1 Бензема (11, 46), 2:2 Хамес (63)

Ето и съставите на двата отбора:

​Реал Мадрид: Навас, Рамос, Варан, Роналдо, Кроос, Бензема, Модрич, Марсело, Лукас, Асенсио, Ковачич

Байерн Мюнхен: Улрайх, Шюле, Хумелс, Тиаго, Рибери, Левандовски, Хамес, Толисо, Мюлер, Алаба, Кимих