Реал Мадрид завоюва европейската корона за 11-и път, побеждавайки на финала в Шампионската лига Атлетико Мадрид след изпълнение на дузпи.

Реал се оттегли с гол аванс на почивка срещу Атлетико в големия финал в Шампионската лига. Гола вкара в 15-ата минута Серхио Рамос, правейки резултата 1:0.

Атлетико пропусна дузпа, но в 79-ата Караско изравни резултата - 1:1.

Стигна се до продължения, 90 минути не стигнаха.

Те също не бяха достатъчни и се стигна до изпълнение на дузпи.

При тях Хуанфран бе единственият, който изпусна от бялата точка, уцелвайки десния стълб. Веднага след това Кристиано Роналдо бе безкомпромисен и донесе огромния успех за Реал с 5:3 при дузпите.

Реал - Атлетико 1:1 след продължения, 5:3 при дузпите

Двубоя на легендарния "Сан Сиро" или "Джузепе Меаца" проследихме в Gong.bg.

Реал преследваше 11-ата си купа в Шампионската лига /КЕШ/, докато Атлетико се надяваше да спечели първата.

Нямаше никакви изненади в двата състава. И Реал, и Атлетико излязоха с най-доброто, с което разполагат.

В 6-ата минута възникна първа страхотна възможност за гол и тя се откри пред Реал. Гарет Бейл центрира остро отдясно, Каземиро засече, но той изпрати топката право в тялото на Ян Облак, който спаси вратата на Атлетико.

Реал откри резултата чрез Серхио Рамос в 15-ата минута. Кроос центрира от фаул, Бейл продължи топката с глава, но точно пред вратата бе Серхио Рамос, който с крак добута топката във вратата на Атлетико. Остана съмнение дали голмайсторът не е в положение на засада.

Именно Рамос преди две години на финала в Лисабон донесе изравняването на резултата в 93-ата минута, а след това в продълженията Атлетико рухна и Реал спечели с 4:1.

По-доброто начало за „Белия балет“ даде резултат и това се отрази заслужено и на електронното табло.

После Атлетико успя да вземе въздух, да изравни играта и на своя ред да се опита да застраши вратата на Реал, най-вече чрез Гризман.

Драматично започна второто полувреме. Пепе извърши нарушение срещу Торес в наказателното поле на Реал и съдията Клатенбърг бе категоричен - дузпа. Антоан Гризман стреля мощно, но в напречната греда и в 48-ата минута Атлетико пропусна дузпа и златен шанс за изравняване.

В 54-ата минута Стефан Савич имаше възможност все пак да изравни за Атлетико, но отблизо защитникът не можа да добута топката до вратата на Кейлор Навас.

Атлетико обаче бе все по-настойчив. Саул засече много опасно едно центриране, но ударът му с левия крак изпрати топката встрани от вратата на Реал в 59-ата минута.

Карим Бензема имаше страхотна възможност за втори гол в 70-ата минута. Той нахлу под ъгъл, сам срещу Облак, но не можа да преодолее словенския вратар на „дюшекчиите“.

Невероятна двойна възможност пропуснаха Роналдо и Бейл в 78-ата минута, когато спокойно можеха да затворят мача в полза на Реал.

В следващата минута съдбата наказа Реал за двата пропуска и след хубаво центриране отдясно на Габи и Караско засече топката в мрежата за 1:1.

В 86-ата минута Бейл и Пепе във въздуха си попречиха и не можаха да нанесат голов удар към вратата на Атлетико.

Така се стигна до продължения.

След корнер в 94-ата минута Роналдо не можа да нанесе силен удар и след лек рикошет топката отиде в ръцете на Облак.

Атлетико показа, че се чувства по-добре физически в продълженията. „Червено-белите“ започнаха да обграждат вратата на Реал с множество пасове в стил „Барселона“.

Но и Реал беше готов да ужили съперника, дойдоха минутка-две в полза на „белите“.

После Гризман пробва задна ножица, но над вратата.

Първото продължение приключи.

Минута преди края на второто продължение Лукас Васкес се забави да шутира от много изгодна позиция и бе блокиран от защитник на Атлетико.

Реал направи финален щурм, но той не даде резултат.

Дузпи!

1:0 за Реал - Лукас Васкес бележи.

1:1 Антоан Гризман този път е точен за Атлетико.

2:1 за Реал - Марсело е безкомпромисен.

2:2 - Габи също не греши.

3:2 за Реал - Гарет Бейл право в ъгъла.

3:3 - Саул Нигес също в ъгъла.

4:3 за Реал - Пак в същия ъгъл бележи Серхио Рамос.

Хуанфран изпуска за Атлетико, бие в десния стълб.

5:3 Кристиано Роналдо бележи и Реал печели 11-ата.

РЕАЛ - АТЛЕТИКО 1:1 след продължения, 5:3 след дузпи

1:0 Серхио Рамос 15, 1:1 Яник Ферейра Караско 79

Съставите:

РЕАЛ: Навас, Карвахал /52-Данило/, Пепе, Серхио Рамос, Марсело, Каземиро, Кроос /72-Иско/, Модрич, Бейл, Роналдо, Бензема /76-Лукас Васкес/. /Резерви: Касия, Данило, Начо, Хамес, Иско, Лукас Васкес, Хесе/ Старши треньор - Зинедин Зидан

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Савич, Годин, Филипе Луис /108-Лукас Ернандес/ , Саул, Габи, Аугусто /46-Караско/, Коке /116-Томас Партей/, Гризман, Торес