Реал Мадрид разби Легия с 5:1, а Борусия Дортмунд надви като гост Спортинг Лсибано с 2:1 в двата мача в група F на Шампионска лига. Германците и испанците лидират уверено в групата с по 7 точки след три кръга, Спортинг е с три, а Легия без точка и с голова разлика 1-13.

РЕАЛ - ЛЕГИЯ 5:1

Реал разби аутсайдера в групата Легия, без дори да си дава много зор. В състава на гостите не игра българският национал Михаил Александров, който не бе и на резервната скамейка.

Мачът започна малко изненадващо, тъй като Реал се увличаше в атака и не се грижеше много за защитата си. Така в 12-ата минута Оджиджа-Офое с страхотна тупалка намери гредата на мадридската врата.

Много скоро обаче нещата дойдоха на своите места. В 16-ата минута Гарет Бейл нахлу по десния фланг, намести си топката на левия и с хубав удар откри резултата в полза Реал – 1:0.

Само четири минути по-късно резултатът набъбна на 2:0. Акция на Бензема бе продължена от Марсело и топката се озова отново във вратата на поляците с помощта на Йодловиец. Попадението бе записано като автогол на поляка.

В 21-ата минута се стигна до дузпа в полза на Легия, извършена от Данило. Радович не сбърка от бялата точка и намали резултата на 2:1.

В 37-ата минута резултатът набъбна на 3:1. Акцията за гола бе започната от Данило, продължена от Кристиано Роналдо, който остави за Асенсио и той се с левия крак вкара третия за Реал.

Любопитното е, че и трите гола за Руеал през първата част бяха реализирани след удари с левия крак.

Появилият се след почивката Лукас вкара още един за Реал в 69-ата минута, правейки резултата 4:1.

В 84-ата минута Кристиано Роналдо изведе Алваро Мората на голова позиция и той не сгреши за петия – 5:1.

СПОРТИНГ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 1:2

Дортмундци стигнаха до ранен гол благодарение на Пиер-Емерик Обамеянг. В 10-ата минута Гьотце намери Обамеянг, който с левачка стреля фронтално от пеналта и право в левия ъгъл на вратата на Спортинг за 0:1.

Две минути преди края на първата част преднината на „жълто-черните“ вече стана солидна. Юлиан Вайгъл стреля извън пеналта и намери за втори път мрежата на лисабонските „лъвове“ - 0:2.

Домакините разчитаха на контраатаки в първата част, но те не им донесоха успех, напротив.

Португалците стигнаха до гол в 67-ата минута.Бруно Сезар показа стрелковите си способности и намали резултата на 1:2.

В 78-ата минута Пулишич уцели гредата на португалската врата, но и това 2:1 на чужд терен бе достатъчно за дортмундци.

Германците потрепериха малко в края и заради 7-минутното добавено време, но взеха своето.

Класиране:
1. Борусия   3 2 1 0 10:3 7 т.
2. Реал         3 2 1 0 9:4 7 т.
3. Спортинг 3 1 0 2 4:4 3 т.
4. Легия        3 0 0 3 1:13 0 т.