Селтик и Манчестър Сити сътвориха един от най-шантавите мачове от началото на груповата фаза в Шампионската лига. В Шотландия отборът на Хосеп Гуардиола трябваше на три пъти да бележи, за да си тръгне с точката и равенство 3:3. Изключително силен мач за „детелените“ направи нападателят Муса Дембеле, а хората на Брендън Роджърс нямаха нищо общо с отбора, помлян от Барселона с 0:7 в откриващия си мач.

Въпреки ремито Манчестър Сити запази второто си място в група С, като има 4 точки в актива си. Първи е Барселона с 6, докато Селтик излезе трети заради първата си спечелена точка. Борусия Мьонхенгладбах е последен с нулев актив.

На „Паркхед“ домакините шашнаха звездния тим на Сити още в 3-ата минута. Всичко дойде след заучено изпълнение на пряк свободен удар, при което отдясно в пеналта напълно сам беше намерен Ерик Святченко. Защитникът пусна полувисоко центриране зад гърба заспалата отбрана на Сити и Муса Дембеле с красив плонж реализира – 1:0.

Само три минути по-късно Коло Туре можеше да накаже бившия си тим. Бранителят съумя да овладее подаване от пряк свободен удар и шутира силно до дясната греда, като този път Браво отвърна с невероятно спасяване.

Сити успя да се върне в срещата в 12-ата минута, като имаше и известна доза късмет. Алекс Коларов опита шут от далечна дистанция, а намиращия се на ръба на засадата Фернандиньо намери начин да овладее кълбото. Останал сам срещу Крейг Гордън, бразилецът вкара хладнокръвно с шут до левия стълб – 1:1.

Радостта на англичаните не изтрая дълго, защото в 20-ата минута домакините организираха опасна контраатака, при която с пространство отляво бе изведен Киърън Тиърни. Крайният защитник навлезе в наказателното поле и опита да центрира покрай Рахийм Стърлинг, който отклони топката в собствената си врата по начин, който не даде шанс на Браво да реагира – 2:1.

В 28-ата минута Сити за втори пъти изравни резултата. Страхотна работа свърши Давид Силва, който в марков стил съумя да намери Стърлинг в наказателното поле и англичанинът се реваншира за автогола с премерен завършващ удар – 2:2.

Селтик въпреки всичко продължи да има свои идеи за развоя на мача. Само две минути след началото втората част Тиърни се спусна отляво и центрира към наказателното поле, където Дембеле със зрелищна задна ножица сащиса отбраната на „гражданите“ за трети път – 3:2.

Лудешката надпревара обаче продължи с пълна сила. В 55-ата минута Сити за пореден път се върна в срещата с изравнителен гол. Серхио Агуеро изпрати страхотен шут към вратата на Гордън, който успя да отрази. Вратарят нямаше какво да стори при добавката, тъй като Дуран Нолито стигна първи до топката и опъна мрежата без проблеми – 3:3.

В 83-ата минута Стърлинг имаше възможност да отмъкне и пълния комплект от точки, ала изстрелът му мина над гредата. В третата минута от продължението Николас Отаменди след корнер също получи шанс да обстрелва вратата на Гордън, но и той не можа да намери очертанията.

Така Гуардиола ще влезе с пасив от 2 точки в първия челен сблъсък с бившия си тим Барселона.