Пари Сен Жермен записа трети пореден успех от три мача в групите на Шампионската лига и за пореден път показа, че през този сезон ще бъде един от основните претенденти за трофея. Възпитаниците на Унай Емери нямаха особени проблеми при визитата си на Андерлехт в сблъсък от група В, a триото Мбапе, Неймар и Кавани отново бе във вихъра си.

ПСЖ спечели с 4:0, а головете бяха дели именно на трите звезди на парижани в предни позиции, както и Анхел Ди Мария.

Освен, че регистрира трета победа, Пари Сен Жермен за трети пореден път успя да запази вратата си суха. След три кръга от началото на борбата головата разлика на френския тим е 12:0 и логично оглавява временното класиране в групата.

Мачът започна по мечтан начин за гостите, който след само три минути игра вече имаха преднина от един гол. Килиан Мбапе бе изведен отлично от Марко Верати отдясно в наказателното поле, младокът овладя с лекота и с мощен удар по диагонала прокара топката между краката на вратаря за 1:0.

Въпреки че в последните си три мача домакините от Андерлехт не успяха да запишат нито една точка или пък дори да се разпишат, белгийците имаха своите шансове, но късметът не бе на тяхна страна.

Въпреки ранния гол футболистите на Хейн Ванхазебрук показаха характер и се опитаха да се противопоставят на далеч по-класния си съперник. Надеждите им обаче тотално бяха пречупени минута преди почивката, когато ПСЖ удари за втори път.

Второто попадение за гостите бе изключително красиво, въпреки че за това допринесе и добрият късмет. Неймар пое топката в центъра на терена и се понесе мощно фронтално срещу вратата. Бразилецът стреля много силно от близо 30 метра, вратарят успя да избие с една ръка, но след това коженото кълбо попадна в Мбапе. Френският национал веднага отигра с едно докосване с глава, слагайки топката на главата на Кавани, който от близо я прати в мрежата.

След попаденията на Мбапе и Кавани дойде време и за дежурния гол на Неймар. Бившата звезда на Барселона се нагърби с изпълнението на един пряк свободен удар в 66-ата минута и нямаше особени проблеми да се разпише, пращайки топката под стената.

Разгромът на Андерлехт бе оформен от Анхел ди Мария две минути преди края на редовното време. След груба грешка в центъра на терена от защитник на Андерлехт и щастлив рикошет, топката се озова аржентинеца, който напредна спокойно към вратата на домакините и с лекота успя да преодолее стража за крайното 4:0.

В другия мач от групата между Байерн и Селтик домакините също се поздравиха с изразителен успех – 3:0. Под ръководството на новия си наставник Юп Хайнкес „баварците“ показаха израстване и безпроблемно преодоляха съпротивата на „детелините“.

През първото полувреме паднаха две от попаденията за домакините, с което те убиха интригата в мача. Още в 17-ата минута Роберт Левандовски бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле. След отлично подаване на Йосуа Кимих полякът стреля с глава, но вратарят изби. За негово нещастие обаче, топката попадна в притичалия Томас Мюлер, който със силен шут преодоля стража.

В 29-ата минута самият Кимих, който участва в първото попадение, на свой ред реализира красив гол. Кингсли Коман догони една топка и почти от аутлинията успя да центрира около точката на дузпата, където дебнеха трима в „червени“ екипи, но Кимих бе този, който стреля с глава. Топката описа парабола и влетя в далечния ъгъл на вратата, прехвърляйки стража на Селтик.

Малкло след подновяването на играта през второто полувреме Матс Хумелс оформи крайното 3:0, след като с глава засече центриране на Ариен Робен от корнер.

ПСЖ е убедителен лидер в групата с пълен актив от девет точки след три мача. Втори е тимът на Байерн с шест, следва Селтик с три и Андерлехт без спечелен актив до този момент.