Отборите на Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен оправдаха големите очаквания в група B на Шампионската лига и си осигуриха предсрочно класиране на осминафиналите в турнира. Парижани са сигурни участници в следващата фаза, след като до този момент записаха четири победи от четири мача при стряскащата голова разлика 17:0. Напред продължава и тимът на Байерн.

В четвъртия кръг от груповата фаза ПСЖ отново смаза Андерлехт, този път на своя територия. Отборът на Унай Емери победи с 5:0, а головете за изразителната победа бяха дело на Марко Верати, Неймар и Курзава, който вкара хеттрик.

Съпротивата на гостите от Белгия издържа само половин час. Резултатът в мача бе открит в 30-ата минута, а преднина на домакините даде Марко Верати. Той получи пас от Килиан Мбапе, и измъквайки се майсторски от засадата, овладя, финтира един бранител на Андерлехт и с фалцов удар прати коженото кълбо в далечния ъгъл на вратата.

В продължението на първата част дойде и моментът на Неймар. Бразилецът изпълни къс корнер, комбинирайки със свой съотборник. Бившият футболист на Барса пое необезпокояван от никой, стигна до линията на наказателното поле фронтално срещу вратата и прати истински снаряд за 2:0.

В началото на втората част домакините стигнаха до прекрасна възможност от пряк свободен удар. Неймар се нагърби с изпълнението, но прати топката в десния страничен стълб на вратата. За късмет на бразилеца обаче, тя попадна в Курзава, който от няколко метра просто я насочи в мрежата за 3:0.

Точно двадесет минути по-късно Курзава отново прониза вратаря на гостите, а в 78-ата минута оформи своя хеттрик, за да доведе нещата до стряскащото 5:0.

В другия мач от групата Байерн си поигра с огъня, но в крайна сметка взе своето. На „Селтик парк“ в Глазгоу, възпитаниците на Юп Хайнкес се наложиха с 2:1. Головете за гостите вкараха Кингсли Коман и Хави Мартинес, докато точен за детелините се оказа Калъм Макгрегър.

Първата възможност за гол в мача дойде още в петата минута и бе на сметката на домакините от Селтик. Топката изненадващо стигна до Стюърт Армстронг, след като бранителите не гостите не успяха да изчистят, но ударът на шотландеца мина встрани от вратата. Десет минути по-късно „детелините“ имаха нов шанс да открият резултата, но Муса Дембеле също нямаше късмет пред гола и изстрелът му мина в аут.

Противно на логиката, Байерн бе тимът, който първи успя да преодолее противниковия вратар. Кингсли Коман се оказа най-съобразителен след груба грешка на стража на домакините Крейг Гордън. Той излезе неразчетено при опита си да пресече паса към Коман и сбърка фатално. Топката му бе отнета от футболиста на Байерн, който преодоля още един защитник на „детелините“ и вкара на опразнената врата.

Домакините и най-вече вратарят Гордън имаха сериозни претенции за игра с ръка от страна на Коман при повеждането на топката, но те не бяха уважени.  

През второто полувреме двата тима си размениха по-едно попадение, за да оформят крайния резултат в срещата – 2:1 в полза на гостите.

Калъм Макгрегър изравни за Селтик в 74-ата минута и даде надежди на своите. За съжаление на препълнените трибуни на „Селтик парк“ тя трая само три минути. Хави Мартинес засече отлично центиране на Алаба и с глава прониза за втори път вратаря Гордън. Този резултат се оказа достатъчен за Байерн да намери място в следващата фаза на надпреварата. Селтик пък ще трябва да се задоволи с участие във втория по-сила турнир на Стария континент – Лига Европа.

Класиране в група B:

1. ПСЖ 12 точки

2. Байерн 9 точки

3. Селтик 3 точки

4. Андерлехт 0 точки