ПСВ Айндховен и Атлетико Мадрид завършиха 0:0 в първия осминафинален сблъсък помежду си от Шампионската лига.

Холандският тим се завърна към фазата на елиминациите след дълго прекъсване, но нямаше много възможности да "удари" опитния си противник. ПСВ игра над 20 минути и с човек по-малко, а бе и без звездата си Люк Де Йонг.

Голмайсторът на Атлетико Антоан Гризман обаче се загуби между бранителите на домакините, и също не намери път към вратата им.

Реваншът е на 15 март на "Висенте Калдерон".

Още в четвъртата минута на "Филипс стейдиъм" Лусиано Вието бе изведен на стрелкова позиция от Габи, но Брума в последния момент се намеси решително. 

В 10-та Юрген Локадия имаше претенции за дузпа, след съприкосновение с Габи, но италианският рефер Даниеле Орсато не посочи бялата точка.

Атлетико се оттегли в по-задни позиции, но организираше светкавични контраатаки, при които защитата на ПСВ сериозно страдаше.

В 32-та минута златен шанс се откри за домакините в пеналта на Атлетико, но наситената отбрана на "дюшекчиите" не позволи топката да влети във вратата.

Атлетико като цяло изглеждаше по-опасния тим преди почивката, но ПСВ не се отказваше, и действаше уверено пред своите фенове.

Второто полувреме бе доста по-постно откъм голови положения, като гостите 

В 57-та минута Вилемс отправи страхотен пас към Локадия, но защитата на Атлетико пак бе на мястото си.

Пет минути по-късно, най-после топката бе в мрежата, този път на ПСВ, но Диего Годин извърши явно нарушение, преди да засече центрирането във вратата, и попадение не бе зачетено.

Диего Симеоне веднага реагира и пусна в игра Фернандо Торес, но пред него не се откри нито една възможност.

В 68-та минута нещата за ПСВ се обърнаха надолу с главата, след като Гастон Перейро си изпроси втори жълт картон, само четвърт час след първия. Перейро скочи и грубо изблъска съперников футболист, и Орсато му посочи пътя към съблекалните.

В оставащите малко повече от 20 минути, "филипсите" очаквано се прибраха, но се бориха със зъби и нокти, за да запазят поне нулевото реми преди реванша.

Симеоне вкара и още един нападател, в лицето на Анхел Корея, но Филип Коку не затвори допълнително играта, и замени почти равностойни играчи. Мача доиграха Йорит Хендрикс и Максим Лестиен. Лестиен дори имаше един добър удар към вратата на Ян Облак, но не затрудни сериозно стража на Атлетико.

Мадридчани имат само един отбелязан гол в последните си три мача, и отново не успяха да преодолеят съперника, и сега ще се надяват на повече в реванша.

Шампионска лига с останалите фенове може да коментираш ТУК!