Арсенал и Пари Сен Жермен завършиха 2:2 в мач от група „А“ на Шампионската лига. Парижани могат да съжаляват изключително много за пропуските на Единсон Кавани пред вратата на Давид Оспина. Все пак равенството дава предимство на френския шампион преди заключителните мачове от груповата фаза в борбата за първото място.

Французите започнаха силно мача и в 15-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Арсенал Кавани продължи топката с глава към Тиаго Силва, който стреля, но не достатъчно силно и Киърън Гибс успя да избие топката от гол линията.

Пари Сен Жермен поведе с 1:0 в 18-та минута, когато Тиаго Мота подаде към Блес Матюиди, който комбинира чудесно с Единсон Кавани, а той не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Съдията Феликс Брих свири дузпа за Арсенал в добавеното време на първата част, след като Гжегош Криховяк фаулира Алексис Санчес в наказателното поле на ПСЖ. Наказателният удар бе реализиран от Оливие Жиру.

Лукас Моура стреля от фаул в 54-та минута, но топката се спря в напречната греда.

Марко Верати си отбеляза нелеп автогол в 60-та минута, след като в наказателното поле на парижани се разигра истински флипер.

Кавани направи сериозен пропуск в 63-та минута.

Пари Сен Жермен изравни резултата в 77-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Арсенал, Лукас Моура стреля с глава, топката се отклони в главата на Иуоби и влетя във вратата на Оспина.

ПСЖ можеше да направи пълен обрат в 79-та минута, когато Лукас Моура пусна отличен извеждащ пас към Кавани, който изскочи сам срещу Оспина, но се опита да го прехвърли неуспешно и колумбийският вратар спаси.

Парижани можеха да стигнат до победата в 82-та минута, когато Лукас Моура центрира в наказателното поле на Арсенал, където Единсон Кавани засече топката с глава, но изпрати топката встрани от десния стълб на вратата на Оспина.

След това равенство Пари Сен Жермен е лидер в групата с 11 точки, а Арсенал е втори със същия актив от точки. Французите са лидери в групата заради повечето отбелязани голове в мача в Лондон.

В последните мачове от груповата фаза на 6 декември Пари Сен Жермен посреща Лудогорец, докато Арсенал гостува на Базел.

Класиране в група „А“:

1. Пари Сен Жермен 11 точки

2. Арсенал 11

3. Лудогорец 2

4. Базел 2