Шампионът на Португалия Порто нарпави "крачка и половина" към 1/8-финалите на Шампионската лига, след като надигра аутсайдера в Група „D“ Локомотив (Москва) с 4:1.

Португалците сякаш си бяха решили нещата още през първата част, след попаденията на Ектор Ерера (2‘) и Муса Марега (42‘), но гостите върнаха интригата чрез легендарния перуанец Джеферсон Фарфан в средата на втората част (59‘). Попадение на Хесус Корон в 67-ата минута обаче подпечета трите точки за „драконите“. Домакините вкараха и 4-ти гол в добавеното време на двубоя - негов автор бе резервата Отавио.

В другият мач от групата германският Шалке 04 се справи с Галатасарай с 2:0 у дома и се отдалечи на 4 точки от своя съперник в подреждането.

Сериозна вина за загубата на турците има уругвайският страж Фернандо Муслера, който, въпреки големия си опит под рамката (на 32 години), допусна лек гол още 4-ата минута и така даде огромно предимство на съперника.

Муслера излезе неразчетено при една „мъртва топка“ на границата на наказателното поле. Стражът не успя да я улови с ръце преди тя да излезе, от което се възползва австрийският нападател на Шалке 04 Гуидо Бургщалер. Той преодоля Муслера и с премерн удар от малък ъгъл даде преднина на домакините.

През втората част германците стигнаха до втори гол дело на Марко Ут, а асистент бе направилият силен мач Бургщалер.

Класиране в Група „D“

Порто 10 точки

Шалке 04 8 точки

Галатасарай 4 точки

Локомотив (Москва) 0 точки