Отборът на Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Въпреки че баварският град завърши 2:2 като гост на Бенфика, играчите на Пеп Гуардиола намериха място в следващия етап с общ резултат 3:2.

Футболистите на Бенфика се бориха до последно и реализираха две попадения чрез Раул Хименес и Андерсон Талиша. Головете за немския тим вкараха Артуро Видал и Томас Мюлер, а това беше достатъчно за продължаването на тима. За състава на гостите Роберт Левандовски започна мача на резервната скамейка.

Огромното желание и дух на португалците се оказаха недостатъчни, за да запишат първи успех над Байерн в своята история.

Отборът на Бенфика започна малко по-уверено срещата, като до средата на първото полувреме двата тима почти не успяха да застрашат вратата на съперника. Темпото на игра сe увеличи след това, а положенията зачестиха.

След центриране отдясно на Филип Лам, в 20-ата минута Томас Мюлер засече от точката на дузпата, затворен от защитник, но стреля в страни. Малко след това Артуро Видал имаше своя шанс, но вратарят на Бенфика – Едерсон.

В 27-ата минута обаче се стигна до гол. След скоростна контраатака на домакините, Елизеу центрира по прекрасен начин, Раул Хименес засече с глава за 1:0, след като защитата изостана, а Мануел Нойер излезе напред.

След още 3 минути домакините можеха да увеличат преднината си. Салвио центрира по земя отдясно, защитниците на Байерн се разминаха последователно с топката, тя стигна до Хименес, но този път Нойер спаси мрежата си.

Дойде време отново Байерн Мюнхен отново да погледне към мрежата на съперника. В 34-ата минута след балонно центриране в наказателното поле, Филип Лам не успя да овладее добре топката, тя все пак се оказа в ръцете на съобразителния страж – Едерсон.

Изравнителното попадение дойде в 38-ата минута Филип Лам центрира, стражът на Бенфика изби топката, но точно на крака на Артуро Видал, който стреля мощно от границата на наказателното поле за 1:1.

След почивката темпото на игра се повиши. Така в 52-ата минута след изпълнение на корнер от страна на Алонсо, Мартинес свали с глава топката, а Томас Мюлер засече отблизо за 2:1.

В следващите минути двата отбора си размениха по едно много добро положение, първо за Дъглас Коста, който уцели гредата, а след това за Гонсалес, който обаче не успя да преодолее Нойер.

В 68-ата минута топката се оказа в мрежата на Бенфика след удар на Томас Мюлер, но съдията вдигна своевременно засада. Силните минути за баварците продължиха. Артуро Видал стреля отдалеч по земя, Едерсон опита да улови топката, но не успя и тя се приплъзна зад гърба му, но излезе в корнер.

Бенфика обаче показа дух и в 77-ата минута Андерсон Талиша реализира след страхотно изпълнение на пряк свободен удар, за да изравни за 2:2.

В даденото от съдията продължение Бенфика можеше да реализира отново, но Мануел Нойер се оказа непоклатим, за да помогне за пореден път на класния Байерн Мюнхен да се класира за поредния си полуфинал в Шампионската лига.

Състави:

Бенфика: Едерсон, Фейса, Хименес, Линделоф, Салвио, Елизеу, Пици, Жардел, Андре Алмейда, Гонсалес, Ренато Санчес (Гуедес, Талиша, Йович).

Байерн: Нойер, Тиаго Алкантара, Рибери, Хави Мартинес, Дъглас Коста, Шави Алонсо, Лам, Видал, Мюлер, Алаба, Кимих (Левандовски, Бернат, Гьотце).